Markus Hotakainen

Tähtitieteen naiset

29,90

Kuvaus

Tiedot

Ilman heitä tuntisimme universumin huonommin.

Näiden naisten ansiosta olemme paremmin perillä maailmankaikkeuden mittasuhteista, tähtien koostumuksesta ja jopa pimeän aineen olemassaolosta. Valtaosa heistä on jäänyt tieteen historiassa tyystin huomiotta, ja usein naiset ovat joutuneet olemaan kahta sinnikkäämpiä saadakseen harjoittaa ammattiaan. Joskus tutkimuksen esteenä on ollut sopivan vessan puute, joskus työtä on tehty salassa, joskus naisia on värvätty vain, koska heille on voitu maksaa pienempää palkkaa kuin miehille.

Hekin tuijottelivat tähtiin – ja tekivät tiedettä.

Tähtitieteen naiset kertoo eri aikakausina eläneiden tutkijoiden kiehtovista elämänvaiheista ja uraauurtavasta työstä. Mukana on esimerkiksi ensimmäinen tähtitieteestä väitellyt suomalaisnainen, Liisi Oterma, joka löysi kaikkiaan 200 uutta asteroidia ja kolme komeettaa.

Kuninkaallisen tähtitieteellisen seuran jäsen Markus Hotakainen on palkittu tietokirjailija, tiedetoimittaja ja suomentaja, joka on kirjoittanut useita tähtitiedettä, avaruustutkimusta sekä säätä käsitteleviä tietokirjoja.

ISBN

9789523642430

E-kirja

9789523642447

Äänikirja

9789523642454

Kl.

99.1

Julkaistu

Huhtikuu 2022

Tyyppi

Sidottu

Sivut

384

Formaatti

Sidottu, Sidottu (signeerattu)

Arvostelut

"Miten kiehtova onkaan tietokirja naisista, jotka perehtyivät kotiaskareiden sijaan universumiin."

Kodin Kuvalehti

Kirjailija

Markus Hotakainen

Markus Hotakainen (s. 1973) on palkittu tietokirjailija, tiedetoimittaja ja suomentaja, joka on kirjoittanut useita tähtitiedettä, avaruustutkimusta sekä säätä käsitteleviä tietokirjoja.

Lue lisää

Kirjailijan teoksia