Ajankohtaista

Tsekkaa täältä Aula & Co:n viimeisimmät kuulumiset!

Heather Morris ja Kira Jarmysh Helsingin kirjamessuille – katso koko ohjelma!

Ajankohtaista - 28.9.2022

Helsingin kirjamessujen päävieraisiin kuuluu uusiseelantilainen kirjailija Heather Morris. Hän nousi maailmanmaineeseen koskettavalla romaanillaan Auschwitzin tatuoija. Hänen uusin romaaninsa Kolme sisarta perustuu kolmen keskitysleiriltä pelastuneen siskoksen, Livian, Magdan ja Cibin, tarinaan. Morrisin kolme kirjaa ovat myyneet hämmästyttävät 15 miljoonaa kappaletta, mikä tekee hänestä yhden tämän hetken myydyimmistä kirjailijoista.

Jyväskylän kirjamessut: Finlandia-ehdokas Sami Tissari ja monia muita Aulan kirjailijoita

Ajankohtaista - 17.11.2022

Jyväskylän kirja, ruoka ja viini -messut järjestetään vuonna 2022 totuttuun tapaan Jyväskylän paviljongilla. Kirjailijavieraina tapahtumassa ovat tuore Finlandia-ehdokas Sami Tissari, Markus Leikola, Ari Turunen ja Tuire Malmstedt.

Aulan kevät 2023 – Säkenöivä Sanmao ja poimintoja ruuan historiasta

Ajankohtaista - 16.11.2022

Kevään 2023 katalogi on täällä! Aulan kevään kirjat sisältävät vauhdikasta kerrontaa, sydäntä riipaisevia tarinoita ja mielenkiintoista historiaa. Kannessa upea taiwanilainen Sanmao (Chen Mao-ping), jonka miljoonia lukijoita lumonnut Tarinoita Saharasta on uudelleenlöydetty menestysteos.

Kuinka puhua valasta -kirjan kirjoittaja Tom Mustill Suomeen!

Ajankohtaista - 16.11.2022

Kuinka puhua valasta -kirjan kirjoittaja Tom Mustill vierailee marraskuussa Suomessa. Mustill pitää Suomessa kaksi valaskielikylpytilaisuutta: keskiviikkona 23.11. Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa ja torstaina 24.11. Rosebudin Sivullinen-kirjakaupassa.

Sami Tissarin Krysa on kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokas!

Ajankohtaista - 10.11.2022

Sami Tissari on Kuopiossa vuonna 1971 syntynyt, Lahdessa varttunut ja nykyään Joensuussa asuva kirjailija. Tissari on opiskellut Helsingin yliopistossa teoreettista filosofiaa. Hän työskenteli metsurina 20 vuotta mutta ripusti moottorisahan naulaan hiljattain.

Isänpäivä lähestyy – muista isää kirjalla!

Blogi - 7.11.2022

Vuodesta toiseen isää muistetaan kirjalla. Ja miksipä ei muistettaisi, sillä isät tunnetusti pitävät lukemisesta. Aulan kirjoista löytyy luettavaa kaikenlaisille isille.

Aulan blogi: Hyvä lastenkirja viihdyttää nuoria ja aikuisia

Blogi - 21.9.2022

Sen minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa, tavataan sanoa. Lastenkirjat eivät nimestään huolimatta ole suunnattu vain lapsille vaan niiden sanomasta ja oivalluksista voivat nauttia vanhemmatkin lukijat.

Aulan blogi: Spekulatiivinen fiktio tarjoaa huikeita visioita

Ajankohtaista - 16.9.2022

Spekulatiivinen fiktio on kattokäsite, jonka alle mahtuu niin fantasia-, tieteis- kuin kauhukirjallisuuskin. Kuvitteelliset maailmat ja usein yliluonnollisia elementtejä sisältävä kirjallisuus tarjoavat parhaimmillaan huikeita näkymiä menneeseen, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen.

Lasiavain-palkittu Tove Alsterdal Suomeen – Vajoama-uutuus vie arktiselle rajaseudulle

Ajankohtaista - 9.9.2022

Autiotalosta löytyy nälkään kuollut mies, jonka vasemmasta kädestä puuttuu kaksi sormea. Järkyttävä murha sysää liikkeelle tutkinnan, jonka aikana käy ilmi, ettei kyse ole satunnaisesta tapahtumasta. Mistä kumpuaa viha, joka saa ihmisen lukitsemaan toisen neljän seinän sisälle ja jättämään heidät sinne?

Aulan kirjasyksy: kiehtovaa kaunoa ja ajankohtaista tietoa

Blogi - 8.9.2022

Laadukasta kaunoa, ajan hermoon iskevää tietokirjallisuutta sekä sykähdyttävää lasten- ja nuortenkirjallisuutta. Näistä aineksista koostuu Aula & Co:n loppuvuoden kirjatarjonta. Kirjat ovat saatavilla niin painettuina kirjoina kuin myös e- ja äänikirjoina.