Kaunokirjat

Ihminen on tarinoita kertova ja rakastava olento, eikä kirjaa parempaa välinettä tarinoiden välittämiseen ole. Äänikirjojen myötä olemme palanneet tarinankerronnan juurille, kun voimme jälleen kuunnella tarinoita muiden kertomana. Hyvä kirja liikuttaa, tarjoaa oivalluksia ja laittaa meidät ajattelemaan. Lukiessamme muodostamme mieleemme kokonaisia maailmoja, joihin voimme palata aina kirjan avatessamme.

Henkilökunta suosittelee

Viola Ardone: Lasten juna

Lasten juna on hieno yhdistelmä kasvukertomusta, historiaa ja sukellusta toisiin kulttuureihin. Se vei mennessään, uppouduin siihen enkä millään olisi malttanut laskea sitä käsistäni.”

– Kustantaja Niko 

Tutustu kirjaan

Romaanit ja novellit

Lue sykähdyttäviä romaaneja ja novelleja niin kotimaasta kuin käännettynä ulkomailtakin. Nämä teokset herkistävät kovemmankin sydämen, vievät lukijansa mennessään ja luovat erityisen lukukokemuksen. Selaa mielenkiintoista romaani- ja novellivalikoimaamme ja tutustu myös uudempiin julkaisuihin!

Tutustu valikoimaan
Osion kuva

Rikoskirjallisuus

Rikos on kiehtonut meitä aina. Dostojevski kuvasi aikanaan voimallisesti Raskolnikovin tietä kaksoismurhaan ja sen sovittamiseen. Tänä päivänä tosielämän rikostarinat kiinnostavat lukijoita, koska haluamme lukea siitä, mikä rikkoo arkipäivän tyyneyden ja miten ihminen ylittää sovitun rajat. Rikoskirjat tarjoavat jännitystä, mutta myös kiinnostavia näkymiä ihmisen psykologiaan.

Tutustu valikoimaan
Osion kuva

Fantasia ja scifi

Kaipuumme vieraisiin maailmoihin ei sammu koskaan. Fantasia- ja scifikirjallisuudessa vain mielikuvitus on rajana. Hyppää todellisuuden tuolle puolelle kiinalaisten mestarikirjailija Liu Cixinin Muistoja planeetta Maasta -trilogian avulla tai matkaa taistelevien kuningaskuntien maahan Victoria Aveyardin mukana. Kuvitteellisissa maailmoissa törmää samoihin kysymyksiin kuin todellisessakin, minkä vuoksi fantasia- ja scifikirjallisuus ei ole koskaan vain viihdettä.

Tutustu valikoimaan
Osion kuva

Aulan kesän ja syksyn uutuudet 2024

Ajankohtaista - 7.5.2024

Tässä Aula & Co:n kesän ja syksyn 2024 kirjojen esittelyt. Tässä listauksessa on ensin kesän kirjat ja perässä syksyn julkaisut.Voit lukea luetteloa Issuu-muodossa täältä!Kesä 2024 Kaunokirjallisuus Jevhenija Kuznjetsovan uutuus Tikapuut on lämminhenkinen kertomus ukrainalaisista perhesiteistä ja siitä, miten elämän on sodasta huolimatta jatkuttava. Kuznjetsovan edellinen romaani Kysykää Mialta oli EU:n kirjallisuuspalkintoehdokas. Kuznjetsova on tulossa syksyllä […]