Kaunokirjat

Ihminen on tarinoita kertova ja rakastava olento, eikä kirjaa parempaa välinettä tarinoiden välittämiseen ole. Äänikirjojen myötä olemme palanneet tarinankerronnan juurille, kun voimme jälleen kuunnella tarinoita muiden kertomana. Hyvä kirja liikuttaa, tarjoaa oivalluksia ja laittaa meidät ajattelemaan. Lukiessamme muodostamme mieleemme kokonaisia maailmoja, joihin voimme palata aina kirjan avatessamme.

Henkilökunta suosittelee

Viola Ardone: Lasten juna

Lasten juna on hieno yhdistelmä kasvukertomusta, historiaa ja sukellusta toisiin kulttuureihin. Se vei mennessään, uppouduin siihen enkä millään olisi malttanut laskea sitä käsistäni.”

– Kustantaja Niko 

Tutustu kirjaan

Romaanit ja novellit

Lue sykähdyttäviä romaaneja ja novelleja niin kotimaasta kuin käännettynä ulkomailtakin. Nämä teokset herkistävät kovemmankin sydämen, vievät lukijansa mennessään ja luovat erityisen lukukokemuksen. Selaa mielenkiintoista romaani- ja novellivalikoimaamme ja tutustu myös uudempiin julkaisuihin!

Tutustu valikoimaan
Osion kuva

Rikoskirjallisuus

Rikos on kiehtonut meitä aina. Dostojevski kuvasi aikanaan voimallisesti Raskolnikovin tietä kaksoismurhaan ja sen sovittamiseen. Tänä päivänä tosielämän rikostarinat kiinnostavat lukijoita, koska haluamme lukea siitä, mikä rikkoo arkipäivän tyyneyden ja miten ihminen ylittää sovitun rajat. Rikoskirjat tarjoavat jännitystä, mutta myös kiinnostavia näkymiä ihmisen psykologiaan.

Tutustu valikoimaan
Osion kuva

Fantasia ja scifi

Kaipuumme vieraisiin maailmoihin ei sammu koskaan. Fantasia- ja scifikirjallisuudessa vain mielikuvitus on rajana. Hyppää todellisuuden tuolle puolelle kiinalaisten mestarikirjailija Liu Cixinin Muistoja planeetta Maasta -trilogian avulla tai matkaa taistelevien kuningaskuntien maahan Victoria Aveyardin mukana. Kuvitteellisissa maailmoissa törmää samoihin kysymyksiin kuin todellisessakin, minkä vuoksi fantasia- ja scifikirjallisuus ei ole koskaan vain viihdettä.

Tutustu valikoimaan
Osion kuva

Heather Morris ja Kira Jarmysh Helsingin kirjamessuille – katso koko ohjelma!

Ajankohtaista - 28.9.2022

Helsingin kirjamessujen päävieraisiin kuuluu uusiseelantilainen kirjailija Heather Morris. Hän nousi maailmanmaineeseen koskettavalla romaanillaan Auschwitzin tatuoija. Hänen uusin romaaninsa Kolme sisarta perustuu kolmen keskitysleiriltä pelastuneen siskoksen, Livian, Magdan ja Cibin, tarinaan. Morrisin kolme kirjaa ovat myyneet hämmästyttävät 15 miljoonaa kappaletta, mikä tekee hänestä yhden tämän hetken myydyimmistä kirjailijoista.