Kevin Chen

Aavekaupunki

30,90

Kuvaus

Tiedot

Taiwanilainen sukuromaani Gabriel García Márquezin hengessä

T’ien-hung on seitsenlapsisen perheen nuorin lapsi, jolta perinteisten arvojen nimeen vannova perhe odottaa paljon. Pian käy kuitenkin ilmi, ettei hänestä välttämättä ole kantamaan suvun kunniaa. Pojan orastava homoseksuaalisuus on liikaa pikkukaupungin yhteisölle ja ahdasmieliselle perheelle, joka ajaa hänet tiehensä. Nuori mies päätyy ensin Taipeihin ja sieltä Berliiniin.

Kymmenen vuotta myöhemmin T’ien-hung palaa ensi kertaa kotiseudulleen. Hän on juuri vapautunut berliiniläisestä vankilasta, jossa hän istui miesystävänsä surmasta. Kotikaupunki ei ole kuitenkaan entisensä. Perheen vanhemmat ovat poissa, eikä sisaruksetkaan ole välttyneet elämän kolhuilta.

T’ien-hungin tutkiessa entisiä kotikulmiaan lukijalle avautuu vähitellen kuva perheen ja kaupungin synkästä menneisyydestä. Mikä repi perheen hajalle? Miksi T’ien-hung surmasi Saksassa puolisonsa? Entä millaisia luurankoja on piilotettu perheen muiden jäsenien kaappeihin? Aavekaupunki on elävien ja kuolleiden äänten mosaiikista muodostuva yllättävä ja koskettava kertomus särkyneistä perhesuhteista, perinteisten normien kahleista ja oman identiteetin etsinnästä ympäröivän yhteisön puristuksessa.

ISBN

9789523644427

E-kirja

9789523644595

Äänikirja

9789523644601

Kl.

84.2

Alkuteos

鬼地方 Kuei tifang

Alkuteoksen kieli

Kiina

Suomentanut

Rauno Sainio

Tyyppi

Sidottu

Sivut

200

Julkaistu

Maaliskuu 2024

Kirjailija

Kevin Chen

Kevin Chen on taiwanilainen kirjailija, joka asuu nykyisin Saksassa. Hänet on palkittu kahdesti Taiwanin kirjallisuuspalkinnolla.

Lue lisää