Iain M. Banks

Aseiden käyttö

30,90

Kuvaus

Tiedot

Mikä on oikeutettu sota? Mitä tapahtuu sille, joka käyttää aseita – ja mikä on ase? Kulttuuri-sarjan kolmas osa.

Kirjan päähenkilö Cheradenine Zakalwe työskentelee agenttina Kulttuurin erityisolojen jaoksessa. Se on eräänlainen salainen palvelu, joka suorittaa salaisia ja jopa moraalisesti arveluttavia tehtäviä Kulttuurin päämäärien ajamiseksi. Kulttuuri taas on jonkinlainen yleisgalaktinen YK, joka pyrkii tuomaan rauhaa ja hyvinvointia galaksiin.

Iain M. Banksin romaanit ovat pysyvästi muuttaneet käsitystämme scifistä. Koko 1990-luvulla suomeksi ilmestynyt sarja julkaistaan nyt Ville Keynäksen täysin uudistettuina suomennoksina.

Iain M. Banks (1954–2013) oli skotlantilainen kirjailija. Erityisen tunnettu Banks on Kulttuuri-sarjastaan. Sen lisäksi hän on kirjoittanut muun muassa dekkareita. Kulttuuri-sarjan faniksi on julistautunut muun muassa Amazonin perustaja Jeff Bezos.

”Banksin tausta ’oikeana’ ja korkeakulttuurin vakavasti ottamana kirjailijana näkyy tavassa kirjoittaa älyllistä ja haastavaa, mutta samalla rennosti kulkevaa lausetta.” – Helsingin Sanomat

”Valtava, monikerroksinen linnunradan lailla kieppuva avaruusooppera kirjailijalta, joka tulee aina vain paremmaksi… Loistavaa tavaraa. Tästä ei tieteiskirjallisuus enää parane.” – The Dark Side

ISBN

9789523644410

E-Kirja

9789523644571

Äänikirja

9789523644588

Kl.

84.2

Alkuteos

Use of Weapons

Suomentanut

Ville Keynäs

Kansi

Tuomo Parikka

Tyyppi

Sidottu

Sivut

480

Julkaistu

Kesäkuu 2024

Kirjailija

Iain M. Banks

Iain M. Banks (1954–2013) oli skotlantilainen kirjailija. Erityisen tunnettu Banks on Kulttuuri-sarjastaan.

Lue lisää

Kirjailijan teoksia

Iain M. Banks

Muista Flebasta, Pelaaja ja Aseiden käyttö

Iain M. Banksin Kulttuuri-sarjan kaksi ensimmäistä osaa yhdessä paketissa.

Iain M. Banks

Pelaaja

Iain M. Banksin Kulttuuri-sarjan huikea toinen osa.