Liu Cixin

Kolmen kappaleen probleema

32,90

Kuvaus

Tiedot

”Kolmen kappaleen probleema on yhtä villi ja syvällinen kuin fysiikan ongelma, jonka mukaan se on nimetty. Liu Cixinin mielikuvituksen painovoima sitoo Kiinan menneisyyden, tulevaisuuden ja muukalaissivilisaation ennustamattomien kiertoratojen tanssiin. Se on 21. vuosisadan hienoimpia tieteisromaaneja.”
– Hannu Rajaniemi

Vuonna 1967 Kiinassa roihuaa. Kun ihminen näyttää kulttuurivallankumouksen tuoksinassa nuorelle Ye Wenjielle pimeän puolensa, saa alkunsa tapahtumien sarja, joka suistaa raiteiltaan Maan ja koko ihmiskunnan kohtalon.

Uudella vuosituhannella nanotutkija Wang Miaon verkkokalvolle ilmestyy lähtölaskenta, jonka lopussa häämöttää ahdistava arvoitus. Samaan aikaan tiedemiesten sarjaitsemurhaa tutkiva Pekingin poliisi pyytää häntä soluttautumaan epäilyttävän tiedeyhdistyksen riveihin. Tutkimukset johtavat salaperäiseen verkkopeliin, jonka virtuaalimaailma on kolmen ennalta arvaamattoman auringon armoilla.

Pelaajan tehtävänä on ennustaa aurinkojen radat ja ratkaista kolmen kappaleen probleema. Samalla peli kätkee taakseen avaimen myös kaikkeen muuhun: lähtölaskentaan, tiedemiesten itsemurhiin, tähtienväliseen salaliittoon sekä uhkaan, joka saattaa ajaa ihmiskunnan sukupuuton partaalle.

Kolmen kappaleen probleema aloittaa Muistoja planeetta Maasta -sarjan, johon kuuluvat myös teokset Synkkä metsä ja Kuolema on ikuinen.

Kirjasta sanottua:

”Melkoiset ainekset. Kirjan juonessa on sen verran käänteitä, että on parempi, jos ei tiedä liikaa etukäteen.” – Kirjavinkit

”Kolmen kappaleen probleema nosti kiinalaisen tieteiskirjallisuuden valokeilaan.” – Kiiltomato

 

Sarja

Muistoja planeetta Maasta 1

ISBN

9789527190210

E-kirja

9789527269459

Äänikirja

9789527269817

Kl.

84.2

Alkuteos

Santi

Alkuteoksen kieli

Kiina

Suomentanut

Rauno Sainio

Sivut

444

Tyyppi

Sidottu

Julkaistu

Syyskuu 2018

Kirjailija

Liu Cixin

Liu Cixin (s. 1963) on kiinalainen kirjailija, joka on voittanut useita palkintoja.

Lue lisää

Kirjailijan teoksia

Liu Cixin

Muistoja planeetta maasta -trilogia

Liu Cixinin huikea Muistoja planeetta maasta -trilogia yhdessä paketissa.

Liu Cixin

Muurahaisia ja dinosauruksia

Satiirinen taru muurahaisten ja dinosauruksen sivilisaatiosta.