Liu Cixin

Muurahaisia ja dinosauruksia

30,90

Kuvaus

Tiedot

Satiirinen taru. Poliittinen allegoria. Ekologinen varoitus.

”Eräänä tavallisena liitukauden päivänä Maan ensimmäisen sivilisaation siemen alkoi itää, kun muurahaiset ja dinosaurukset löysivät toisensa.”

Maailmankaikkeus on kolkko paikka, jossa älyllinen elämä tuntuu loistavan poissaolollaan. Olisi kaikkien todennäköisyyksien vastaista, että maapallolla kehittyisi samanaikaisesti kaksi älykästä lajia. Vielä hullumpaa olisi, jos nuo lajit kohtaisivat, muodostaisivat liiton ja rakentaisivat yhdessä sivilisaation. Mutta kun aikaa on rajattomasti, mikä tahansa on mahdollista.

Muurahaisten ja dinosaurusten liitto sai alkunsa niinkin arkipäiväisestä asiasta kuin hammashoidosta. Vaatimaton alku, mutta sivilisaatio ponnisti siitä korkeuksiin ja aina avaruuteen asti. Matkan varrella kehittyivät myös kirjoitustaito, tiede, teollisuus, sodankäynti ja paljon muuta. Mutta toki näin vaikuttavalla kehityksellä on väistämättä hintansa…

Muurahaisia ja dinosauruksia on Muistoja planeetta Maasta -trilogian kirjoittajan Liu Cixinin satiirinen vaihtoehtoesihistoria. Teoksen on suomentanut Rauno Sainio.

Liu Cixin (s. 1963) on moninkertaisesti palkittu, miljoonittain kirjoja myynyt kiinalainen kirjailija, joka on voittanut kansainvälisen Hugo-palkinnon lisäksi Kiinan tärkeimmän scifipalkinnon Galaxy Awardin yhdeksän kertaa. Liun Muistoja planeetta Maasta -trilogia on ollut kansainvälinen menestys, ja siitä tehty Netflix-sarja saa ensi-iltansa tammikuussa 2024.

Kirjasta sanottua:

Kaikkien mielestä teos oli mukava ja vetävä. Saimme romaanista myös hyvän keskustelun aikaiseksi ja nauroimme yhdessä joillekin kirjan tapahtumille.” – POC-lukupiiri

”Dinosauruksia ja muurahaisia on tosi kekseliäs ja satiirinen ote on ihan mahtava.” – nannipannilukee

ISBN

97896523643611

E-kirja

9789523643932

Äänikirja

9789523643949

Kl.

84.2

Kiinalainen alkuteos

Bai’eji wangshi

Suomentanut

Rauno Sainio

Tyyppi

Sidottu

Sivut

200

Julkaistu

Heinäkuu 2023

Kirjailija

Liu Cixin

Liu Cixin (s. 1963) on kiinalainen kirjailija, joka on voittanut useita palkintoja.

Lue lisää

Kirjailijan teoksia

Liu Cixin

Muistoja planeetta maasta -trilogia

Liu Cixinin huikea Muistoja planeetta maasta -trilogia yhdessä paketissa.