Liu Cixin

Pallosalama

29,90

Kuvaus

Tiedot

”Liu Cixin on Kiinan Arthur C. Clarke.” – New Yorker

Kun rajuilman synnyttämä pallosalama polttaa Chenin vanhemmat tuhkaksi hänen silmiensä edessä, hän ottaa elämäntehtäväkseen selvittää tämän arvaamattoman ja tappavan luonnonilmiön salaisuuden. Jahti vie Chenin myrskyisille vuorenrinteille, uutta teknologiaa kehittävään armeijan aselaboratorioon ja hylättyyn neuvostotukikohtaan keskelle kylmintä Siperiaa. Vähitellen Chen alkaa ymmärtää, että hänen tiensä päässä on jotain ennennäkemätöntä.

Pallosalama on kiehtova kertomus pakkomielteestä, tieteellisestä tutkimuksesta, sodankäynnistä sekä kahden viimeksi mainitun monimutkaisesta suhteesta. Romaani sijoittuu samaan maailmaan kuin Suomessakin suursuosion saavuttanut Muistoja planeetta maasta -trilogia, jonka itsenäisenä esiosana sitä pidetään.

Liu Cixin (s. 1963) on moninkertaisesti palkittu, miljoonittain kirjoja myynyt kiinalainen kirjailija, joka on voittanut kansainvälisen Hugo-palkinnon lisäksi Kiinan tärkeimmän scifipalkinnon Galaxy Awardin yhdeksän kertaa. Liun Muistoja planeetta maasta -trilogia on ollut kansainvälinen menestys, josta on tekeillä Netflix-sarja.

Muistoja planeetta maasta -trilogiasta sanottua:

”Villin kekseliäs ja todella mielenkiintoinen.” – Barack Obama

”Mestariteos… ainutlaatuinen sekoitus tieteellistä ja filosofista spekulaatiota, politiikkaa, historiaa, salaliittoteoriaa ja kosmologiaa.” – George R. R. Martin

Kolmen kappaleen probleema on yhtä villi ja syvällinen kuin fysiikan ongelma, jonka mukaan se on nimetty. Liu Cixin mielikuvituksen painovoima sitoo Kiinan menneisyyden, tulevaisuuden ja muukalaissivilisaation ennustamattomien kiertoratojen tanssiin. Se on 21. vuosisadan hienoimpia tieteisromaaneja.” – Hannu Rajaniemi

”2000-luvun Maailmojen sota.” – The Wall Street Journal

 

ISBN

9789523642645

E-kirja

9789523642843

Äänikirja

9789523642850

Kl.

84.2

Alkuteos

球状闪电

Alkuteoksen kieli

Kiina

Suomentanut

Rauno Sainio

Tyyppi

Sidottu

Sivut

395

Julkaistu

Elokuu 2022

Kirjailija

Liu Cixin

Liu Cixin (s. 1963) on kiinalainen kirjailija, joka on voittanut useita palkintoja.

Lue lisää

Kirjailijan teoksia

Liu Cixin

Muurahaisia ja dinosauruksia

Satiirinen taru muurahaisten ja dinosauruksen sivilisaatiosta.