Lauren Beukes

Zoo City

18.9€

Varastossa

Kuvaus

Kirjan tiedot

Jos sanat ovat luoteja, Lauren Beukes on tarkka-ampuja humalaisten konekiväärimiesten keskellä.
– Bill Willingham

Zinzillä on selässään laiskiainen, taito kirjoittaa toimivia nigerialaiskirjeitä ja maaginen kyky löytää kadonneita esineitä. Kun hänen viimeisin asiakkaansa, vanha nainen, kuolee ja poliisi takavarikoi hänen palkkionsa, Zinzin on suostuttava tehtävään jota hän inhoaa: etsimään kadonnutta henkilöä.

Salamyhkäinen musiikkituottaja Odi Huron palkkaa hänet etsimään kadonnutta teinitähteä ja keikka saattaa olla Zinzin tie vapauteen, pois Zoo Cityn saastaisesta slummista jossa rikolliset eläinkumppaneineen elävät helvetillisen pohjavirran pelossa.

Sen sijaan tehtävä sinkoaa Zinzin yhä syvemmälle rikosten ja taikuuden vääristämän kaupungin ytimeen, jossa hänen on kohdattava elettyjen elämien synkät salaisuudet – myös omansa.

Zoo City on hyytävän terävä ja oivaltavan kepeä sekoitus urbaania fantasiaa, koukuttavaa trilleriä ja Etelä-Afrikan nykytodellisuutta. Teos on palkittu Arthur C. Clarke -palkinnolla vuoden parhaana scifi- ja fantasiakirjana. Teos palkittiin myös vuoden 2017 Tähtivaeltaja-palkinnolla!

ISBN

9789527190074

Kl.

84.2

Alkuteos

Zoo City

Suomentanut

Tytti Viinikainen

Sivut

408

Julkaistu

Kesäkuu 2016

Kirjailija

Lauren Beukes

Lauren Beukes on eteläafrikkalainen kirjailija, käsikirjoittaja ja vastentahtoisesti välillä myös toimittaja.

Lue lisää