Alejandro Zambra

Chileläinen runoilija

29,90

Kuvaus

Tiedot

Joissakin piireissä chileläiset runoilijat ovat kuumaa valuuttaa!

Huikean lahjakkaan kirjailijan kertomus isistä ja pojista, yrityksestä ja erehdyksestä ja siitä, mitä perhe oikeastaan tarkoit­taa.

Gonzalo on aloitteleva runoilija, joka sattumalta törmää yökerhossa Santiagossa ensirakkauteensa, Carlaan. Heidän tun­teensa ovat ennallaan, mutta moni asia on muuttunut. Muun muassa se, Carlalla on nyt kuusivuotias poika, Vicente. Pian kaikki kolme muodostavat jonkinlaisen perheen – uusperheen, vaikkei sanaa vielä olekaan ole­massa.

Loppumalta elämä vie rakastavaisia eri suuntiin – Gonzalon New Yorkiin asti. Vaikka Gonzalo pakkaa lähtiessään kir­jat mukaansa, Vicente peri ex­isäpuolensa rakkauden runouteen. Kahdeksantoista­ vuotiaana Vicente tapaa Santiagon yöhön eksyneen Prun, amerikkalaisen toimittajan. Vicente yllyttää Prun kirjoittamaan chileläi­sistä runoilijoista – ei kuuluisista ja kuol­leista, niin kuin Neruda, Mistral ja Bolaño, vaan tavallisista, elävistä ja elantoaan kieli vyön alla tavoittelevista runoilijoista. Prun taustatyöt vievät hänet tämän omaperäisen yhteisön pariin – erikoislaatuisen mutta pohjimmiltaan rakastavan perheen. Kysy­mys kuuluu, saattaako se myös Vicenten ja Gonzalon takaisin yhteen? Kirjan on suo­mentanut Sari Selander.

Alejandro Zambra (s. 1975) on moder­nin chileläisen kirjallisuuden kirkkaimpia tähtiä. Chileläinen runoilija on hänen vii­des romaaninsa. Hän on voittanut lukuisia palkintoja kotimaassaan ja keikkunut bestsellerlistojen kärjessä niin Chilessä, USA:ssa kuin muuallakin.

”Älykäs ja liikuttava romaani – Samaan aikaan tyylikäs, ironinen ja lempeä.” – New York Times

”Herkkä ja hauska tarina rakkaudesta, perheestä ja isäpuolen kummallisesta roolista.” – Los Angeles Times

Alkuteos

Poeta chileno

Julkaistu

Toukokuu 2024

Suomentanut

Sari Selander