Paolo Giordano

Jopa taivas on meidän

32,90

Kuvaus

Tiedot

Mestarillisen tarinankertojan romaani nuoruuden unelmista ja menettämisen tuskasta

Teresa viettää kesät isänsä synnyinkodissa Apuliassa eteläisen Italian hehkuvassa kuumuudessa. Eräänä kesänä hän tutustuu viereisellä maatilalla asuvaan kolmeen poikaan. Heidät on kasvatettu kuin veljekset, ja heidän intiimi ja tiivis siteensä vaikuttaa rikkumattomalta.

Kun Teresa ja kolmikon vahvatahtoinen Bern rakastuvat toisiinsa, tyynen pinnan alta paljastuu kaunainen ja kieroutunut ystävyys. Vuosien kuluessa jännitteet kasvavat, ja kun Bern ajautuu kauhistuttavaan tekoon, on paluu nuoruuteen ja kullanhehkuisiin kesäpäiviin oliivilehtojen katveessa mahdotonta.

Jopa taivas on meidän kertoo koskettavalla tavalla nuoruudesta, unelmista ja rakkaudesta – sekä niiden katoamisesta. Paolo Giordano on rakentanut lukuromaaniinsa upean miljöön, monitasoiset henkilöhahmot sekä juonen, joka pitää lukijan otteessaan loppuun saakka. Kaiken ytimessä on unohtumaton tarina oman merkityksen etsimisestä sekä rakkauden siteestä ihmisten välillä.

Jopa taivas on meidän on uskomaton saavutus. Paolo Giordano on nykykirjallisuuden säkenöivä tähti.”

– André Aciman 

ISBN

9789523641594

E-kirja

9789523641822

Äänikirja

9789523641839

Kl.

84.2

Alkuteoksen kieli

Italia

Alkuteos

Divorare il cielo

Suomentanut

Leena Taavitsainen-Petäjä

Sivut

600

Tyyppi

Sidottu

Julkaistu

Elokuu 2021

Formaatti

Sidottu, Sidottu (signeerattu)

Arvostelut

"Giordano rakentaa romaaninsa taiturillisesti. Lukuja on vain seitsemän, ja jokaisen jälkeen voi otaksua, että tämä oli nyt tässä, kaikki kivet käännetty. Vaan aina kuin taianomaisesti sikiää uusi alku, joka tarkentaa ja laventaa niin henkilöiden keskinäisiä välejä kuin yhteiskunnankin jännitteitä sekä avaa uusia."

Helsingin Sanomat

"Parasta tässä kirjassa oli kerronnan jouhevuus, ja Apulian luonnon kuvauksen aistivoimaisuus. Kirjan loppu oli lohdullinen: elämä jatkuu, uusi alkaa."

Kirja vieköön

"Giordanon kerronta on eteenpäin soljuvaa, herkkäkielistä ja ehdottoman koukuttavaa. Siinä vaiheessa kun Tommaso alkaa käydä läpi tarinaansa, en malta millään jättää kirjaa kesken, koska minulle tulee pakonomainen tarve saada selville kaikki, mikä liittyy tuohon eriskummalliseen poikakolmikkoon."

Kirjapöllön huhuilua

"Parasta tässä kirjassa oli kerronnan jouhevuus, ja Apulian luonnon kuvauksen aistivoimaisuus. Uskoisin, että tämä romaani tuntuu monipuolisuutensa vuoksi kiinnostamaan monenlaisia yleisöjä. Tässä on sopivasti Italian kulttuurin tenhoa, vaikeaa rakkaustarinaa, maailmantuskaa ja myös jännitystä dekkarin siemeninä."

Anun ihmeelliset matkat

"Tämä on siis todella se ”jos luet vain yhden, lue tämä” -kirja. Kirjan luettua teki mieli vain olla hiljaa jossain kirjan maailman kuplassa ja toivoa, että kukaan ei tule puhumaan mitään ja särkemään sitä kuplaa. Poks. No se meni sitten noin viidessä sekunnissa. Mutta teoriassa. Kirjan maailmasta ei olisi millään halunnut päästää irti."

Puutalobaby

"Giardanon teksti soljuu helposti kuin hengitys, vaivattoman tuntuisena ja kauniin houkuttelevana jatkamaan. Kelpo lukuromaani jos mikä jännityksineen, rakkauksineen, yllättävine käänteineen. Ei ole vaikea, vaikka kirjailija on teoreettisen fysiikan tohtori; ajateltavaa on silti riittävästi. Ehkä yksi kiehtova tekijä on se, että Giardanon kuvaamat ihmiset ovat niin erilaisissa ympyröissä ja erilaisia kuin itse olen."

Kulttuuri kukoistaa

Kirjailija

Paolo Giordano

Paolo Giordano on kansainvälisesti tunnettu italialainen kirjailija ja teoreettisen fysiikan tohtori. Hän on tullut tunnetuksi muun muassa esikoisromaanistaan Alkulukujen yksinäisyys, joka oli kansainvälinen menestys ja josta tehtiin myös elokuva.

Lue lisää

Kirjailijan teoksia

Paolo Giordano

Tasmania

Unohtumaton lukuromaani ihmisyydestä, ilmastokriisistä, terrorismista ja poliittisesta muutoksesta