Fernanda Melchor

Hurrikaanien aika

29,90

Kuvaus

Tiedot

Hengästyttävä matka ihmissielun ja Meksikon synkkään ytimeen

Joku on murhannut La Conden, takapajuisen meksikolaiskylän noidan, jonka kerrotaan myyneen sielunsa paholaiselle. Köyhyyden ja epätoivon keskellä sinnittelevät kyläläiset ovat yksi toisensa jälkeen joutuneet turvautumaan La Conden suitsimiin pimeyden voimiin paremman tulevaisuuden toivossa. Noidan murhan myötä kyläläisten tarinat ja kohtalot alkavat paljastua yksi kerrallaan kuin avautuvat kukat.

Fernanda Melchor viskaa lukijan La Matasan kylähelvettiin, jossa maatyöläiset, huijarit, gansterit ja noidat sinnittelevät päivä kerrallaan. Kiivastempoinen romaani on hätkähdyttävä ajankuva Meksikon maaseudun nykytodellisuudesta, jossa taikausko, ikivanhat perinteet ja syvälle iskostuneet uskomukset ja tavat sekoittuvat ja sotkeutuvat nykykulttuuriin.

Melchor sai idean kirjasta luettuaan Veracruzissa murhatusta naisesta. Murhasta vangittu mies kertoi tappaneensa naisen, koska tämä oli yrittänyt langettaa hänen ylleen kirouksen. 

ISBN

9789523641785

E-kirja

9789523641983

Äänikirja

9789523641990

Alkuteoksen kieli

Espanja

Alkuteos

Temporada de Huracanes

Suomentanut

Emmi Ketonen

Kl.

84.2

Sivut

260

Tyyppi

Sidottu

Julkaistu

Elokuu 2021

Formaatti

Sidottu, Sidottu (signeerattu)

Arvostelut

"Romaani elää Meksikon monitasoisessa todellisuudessa. Taikausko ja kuoleman kultti sykkivät köyhyyden ja toimeentulon surkeuden, machismon ja muun syvän epätasa-arvon, nuorisomuotien, älykännyköiden, öljyteollisuuden ja huumeiden keskellä. Hurrikaanien aika on tästä pökerryttävä, hallusinatorinen kuvaus."

MTV Uutiset

Kirjailija

Fernanda Melchor

Meksikolainen Fernanda Melchor on eteläamerikkalaisen kirjallisuuden kirkkaimpia tähtiä.

Lue lisää

Kirjailijan teoksia

Fernanda Melchor

Paratiisi

Franco Andrade on yksin, ylipainoinen, koukussa pornoon ja fantasioi naapurin rouvan viettelystä. Polo taas haluaisi vain jättää työnsä puutarhurina ja paeta jonnekin kauas. Polo sietää nuorempaa Francoa, koska tällä on rahaa ja varaa maksaa yhteiset viinat. Lopulta kaksikko punoo yhdessä järjettömän ja vaarallisen suunnitelman, jonka seuraukset ovat karmeat.

Eteläamerikkalaisen Fernanda Melchorin Paratiisi on siloittelematon kuvaus rasismin, luokkaerojen ja väkivallan sävyttämästä meksikolaisesta yhteiskunnasta, jossa sen paremmin köyhät kuin muuriensa taakse piiloutuvat rikkaatkaan eivät ole turvassa. Kaikki tavoittelevat paikkaa paratiisista mutta lopulta kukaan ei näe edes vilausta taivaan porteista.