Karina Sainz Borgo

Kolmas maa

29,90

Kuvaus

Tiedot

Kulkutaudin ja köyhyyden takaa-ajama Angustias Salveiro saapuu syrjäisille rajaseuduille Mezquite-nimiseen kylään hulluuden partaalla häilyvän miehensä ja kuolleiden kaksosvauvojensa kanssa. Kylä kuhisee laittomia siirtolaisia ja naisia, jotka pyrkivät parempaan elämään, mutta joutuvat henkensä pitimiksi myymään hiustensa lisäksi lopulta myös itseään.

Kolmas maa – paikka, jossa hdistyivät itäinen ja läntinen vuoristo, hyvä ja paha, taru ja todellisuus, elävät ja kuolleet.

Angustias löytää tiensä El Tercer Paísiin, laittomalle hautausmaalle, jota hoitaa pahamaineinen nainen nimeltä Visitación Salazar. Siellä naiset joutuvat taistelemaan palkkamurhaajia ja huumekauppiaita vastaan tontin hallinnasta eristyneessä maailmankolkassa, missä kaikki, myös rajaseutujen legendat ja uskomukset on valjastettu palvelemaan vallanjanoisia kuolevaisia.

Karina Sainz Borgo syntyi Venezuelassa vuonna 1982. Hän muutti kymmenen vuotta sitten Espanjaan El Nacional -lehden kirjeenvaihtajaksi ja on kirjoittanut sekä kauno- että tietokirjoja. Sainz Borgolta on aiemmin julkaistu suomeksi romaani Caracasissa on vielä yö.

ISBN

9789523642331

E-kirja

9789523642348

Äänikirja

9789523642355

Kl.

84.2

Julkaistu

Maaliskuu 2022

Alkuteos

El tercer país

Alkuteoksen kieli

Espanja

Suomentanut

Satu Ekman

Tyyppi

Sidottu

Sivut

250

Arvostelut

"Kolmas maa on hieno sukellus Latinalaisen Amerikan rajaseuduille, toisaalta romaanin maailmassa on jotain hyvinkin universaalia. Suomentaja Satu Ekman on tehnyt hyvää työtä saattaessaan tekstin sujuvaksi suomeksi."

Kulttuuritoimitus

"Kolmannen maan kaikki kaikkia vastaan -asetelma on vetävästi kuvattu, taitavasti rakennettu."

Kirjavinkit

Kirjailija

Karina Sainz Borgo

Venezuelalainen Karina Sainz Borgo on toimittaja ja kirjailija, joka on kirjoittanut sekä kauno- että tietokirjoja. Sainz Borgolta on ilmestynyt suomeksi romaanit Caracasissa on vielä yö ja Kolmas maa.

Lue lisää

Kirjailijan teoksia