Karina Sainz Borgo

Caracasissa on vielä yö

21,90

Kuvaus

Tiedot

Kun isänmaa on jätettävä

Terävä ja kipeän kaunis romaani kuvaa Venezuelaa kaaoksen partaalla sekä naista, joka joutuu jättämään oman elämänsä ja pakenemaan maasta, jossa ainoat kaikkia koskevat asiat ovat väkivalta, nälkä ja röyhkeys.

Venezuelassa voi tapahtua mitä tahansa, milloin tahansa. Adelaidan äiti kuolee sairaalassa, josta ovat loppuneet lääkkeet, ja hän joutuu käyttämään kaikki loput rahansa hautajaisiin. Arkunlaskun jälkeen Adelaida ja urakoitsija joutuvat pakenemaan hautausmaalta henkensä edestä, koska aseistettu katujengi viettää siellä väkivaltaisia bakkanaaleja. Kotiin palattuaan hän huomaa, että asunnon on vallannut vallankumouksellisten naisten joukko joka ei laske häntä sisään. Hän pakenee naapurinsa asuntoon ja löytää tämän kuolleena olohuoneen lattialta. Pakon edessä Adelaida tekee vaikean ratkaisun ja jättää taakseen rakkaan isänmaansa. Romaani maalaa lukijan eteen myös rauhallisemman menneisyyden, ajan jolloin sekä kaupungissa että maaseudulla oli turvallista ja yhteiskunta toimi.

ISBN

9789527269909

E-kirja

9789523640047

Äänikirja

9789523640054

Kl.

84.2

Alkuteos

La hija de la española

Alkuteoksen kieli

Espanja

Suomentanut

Taina Helkamo

Julkaistu

Syyskuu 2019

Arvostelut

"Kirjan voi huoletta nostaa latinalaisamerikkalaisen kirjallisuuden viimeaikaisiin huippuihin jo rohkeutensa ja kursailemattomuutensa vuoksi."

Helsingin Sanomat

Kirjailija

Karina Sainz Borgo

Venezuelalainen Karina Sainz Borgo on toimittaja ja kirjailija, joka on kirjoittanut sekä kauno- että tietokirjoja. Sainz Borgolta on ilmestynyt suomeksi romaanit Caracasissa on vielä yö ja Kolmas maa.

Lue lisää

Kirjailijan teoksia

Karina Sainz Borgo

Kolmas maa

Kulkutaudin ja köyhyyden takaa-ajama Angustias Salveiro saapuu syrjäisille rajaseuduille Mezquite-nimiseen kylään hulluuden partaalla häilyvän miehensä ja kuolleiden kaksosvauvojensa kanssa. Kylä kuhisee laittomia siirtolaisia ja naisia, jotka pyrkivät parempaan elämään, mutta joutuvat henkensä pitimiksi myymään hiustensa lisäksi lopulta myös itseään.