Tommy Orange

Ei enää mitään

29,90

Kuvaus

Tiedot

Kaupungin varjoista kantautuvat alkuperäiskansojen viimeiset äänet 

”Uskomaton esikoisteos!” Margaret Atwood

Koskettava, lyyrinen ja raaka kertomus urbaaneista intiaaneista, vastarinnasta ja uudestisyntymisestä, kirjallinen mestariteos.

Tommy Orangen järisyttävä romaani seuraa kahdentoista urbaanin intiaanin valmistautumista Oaklandin stadionilla pidettävään suureen powwowiin. Jacquie Red Feather on juuri raitistunut ja haluaa löytää hylkäämänsä perheen. Dene Oxendene taas yrittää koota elämänsä enon kuoleman jälkeen ja menee hänen muistokseen töihin powwowiin. Neljätoistavuotias Orvil osallistuu perinnetanssinäytökseen ensimmäistä kertaa elämässään.

Rujot hahmot – juopot, raitistuneet juopot, gangsterit ja pitkään kärsineet isoäidit – asettavat oman kulttuurinsa jatkuvasti kyseenalaiseksi. Yhdessä kertojien äänistä muodostuu kaupunki-intiaanien kurimuksesta laulava kuoro, joka yrittää tulla toimeen tuskallisen historian, kauneuden ja henkisyyden, uhrausten ja sankaruuden kanssa. Se on koskettava ja rohkea, ehdottoman ajankohtainen ja täysin unohtumaton kirja.

ISBN

9789523640702

E-kirja

9789523640955

Äänikirja

9789523640801

Kl.

84.2

Alkuteos

There there

Alkuteoksen kieli

Englanti

Suomentanut

Jussi Korhonen

Sivut

300

Tyyppi

Sidottu

Julkaistu

Lokakuu 2020

Arvostelut

"En muista, koska olisin joutunut näin monien tunteiden valtaan lukiessani."

Kodin Kuvalehti

Kirjailija

Tommy Orange

Tommy Orange on kotoisin Oaklandista ja on cheyenne- ja arapaho-heimojen jäsen. Hän on valmistunut American Indian Arts -yliopistosta ja on opiskellut taiteita ja kirjoittamista myös MacDowell- ja Writing by Writers -ohjelmissa. Nykyään hän asuu Kalifornian Angels Campissa ja opettaa luovaa kirjoittamista American Indian Arts -yliopistossa.

Lue lisää