Natalia Ginzburg

Kieli jota puhuimme

Alkuperäinen hinta oli: 29,90€.Nykyinen hinta on: 14,95€.

Kuvaus

Tiedot

”Modernin italialaisen kirjallisuuden hehkuva valo.”
New York Times

Klassikon asemaan nousseessa teoksessaan Kieli jota puhuimme Natalia Ginzburg kuvaa torinolaista perhettä Mussolinin ajan Italiassa. Juutalaisen isän ja katolilaisen äidin lapset kasvavat aikuisiksi Italian ajautuessa kohti fasistista yhteiskuntaa ja toista maailmansotaa. Perheen asema on vaikea – he ovat jyrkkiä fasismin vastustajia.

Eloisassa ja humoristisessa teoksessaan Ginzburg herättää henkiin suuren italialaisen perheen, jolla on omat rutiinit ja rituaalit, villitykset, lentävät lauseet ja tarinat. Pohjimmiltaan Kieli jota puhuimme on tarina perheestä ja kielestä; tarinankerronnasta sekä selviytymiskeinona että petoksen ja vallankäytön välineenä.

”Aina kun huomasin kirjoittaneeni fiktiota vanhasta tottumuksesta, tuhosin kirjoittamani. Paikat, tapahtumat
ja henkilöt ovat kaikki todellisia,” Ginzburg kertoo kirjan esipuheessa ja jatkaa: ”Kenties kaikille ei ole mieleen, että heidän koko olemuksensa etu- ja sukunimeä myöten on talletettu kirjaan. Siihen minulla ei ole mitään sanottavaa.”

“Tässä kirjassa kieli on todella rikasta ja merkittävässä osassa.”  – mikko_lukee IG

ISBN

9789523640696

E-kirja

9789523641402

Äänikirja

9789523641488

Kl.

84.2

Alkuteos

Lessico famigliare

Alkuteoksen kieli

Italia

Suomentanut

Elina Melander

Sivut

243

Tyyppi

Sidottu

Julkaistu

Helmikuu 2021

Arvostelut

"Romaani on unohtumaton perhekuvaus. Se ei oikeastaan kuvaa rakkautta, vaan pikemminkin voimakasta sidettä, joka luo perheenjäsenille turvallisuuden tunnetta ja käsitystä omasta identiteetistä."

Me Naiset

Kirjailija

Natalia Ginzburg

Natalia Ginzburg on 1900-luvun merkittävimpiä italialaiskirjailijoita. Hänen laajaan kirjalliseen tuotantoonsa kuuluu romaaneja, pienoisromaaneja, novelleja, esseitä ja näytelmiä.

Lue lisää

Kirjailijan teoksia

Natalia Ginzburg

Rakas Michele

Terävä ja suorapuheinen romaani ihmisistä, jotka vaikeneminen on ajanut yksinäisyyteen ja vieraannuttanut toisistaan, ja suhteista, jotka olosuhteiden muuttuessa rakentuvat entisten raunioille.