Lucia Berlin

Kotiinpaluu – Muistoja, kuvia, kirjeitä

29,90

Kuvaus

Tiedot

Kuka Lucia Berlin todella oli?

Lucia Berlinin elämäkerrassa nousevat esiin kuvaukset tapahtumista, jotka ovat tuttuja hänen novelleistaan. Berlinin omaelämäkerralliset katkelmat ovat yhtä häikäiseviä, tunnelmallisia ja aitoja kuin hänen novellinsakin.

Berlin alkoi työstää omaelämäkertaa ennen kuolemaansa, minkä jälkeen kirjan viimeisteli hänen poikansa Jeff Berlin. Tuloksena on vaikuttava teos, joka koostuu Lucia Berlinin itse kirjoittamista teksteistä, hänen kirjeenvaihdostaan ja valokuvista.

Lucia Berlinin lapsuus ja aikuisuus olivat monivaiheiset: asuinpaikat vaihtuivat tiheään eikä vastoinkäymisiltä vältytty. Berlinin äiti ja isoisä kärsivät molemmat alkoholismista. Berlin oli ennen kolmeakymmentä ikävuotta ollut kolmesti naimisissa ja synnyttänyt neljä lasta. Nuorena aikuisena hän sairastui itsekin alkoholismiin. Jäätyään yksinhuoltajaksi Berlin elätti itsensä ja poikansa satunnaisilla töillä. Viimeisinä työvuosinaan hän toimi luovan kirjoittamisen professorina Boulderin yliopistossa Coloradossa.

Kotiinpaluu on kuvaus naiseudesta, vähäosaisuudesta ja taiteilijuudesta 1900-luvun Amerikassa. Berlin paini koko elämänsä ajan häpeän ja ennakkoluulojen kanssa, mutta säilytti uteliaan asenteen maailmaan ja osasi poikkeuksellisella tavalla kuvata teksteissään elämää kauneimmillaan ja kauheimmillaan.

ISBN

9789523640771

E-kirja

9789523640948

Äänikirja

9789523640795

Kl.

99.1

Alkuteos

Welcome Home

Alkuteoksen kieli

Englanti

Suomentanut

Kristiina Drews

Sivut

180

Tyyppi

Sidottu

Julkaistu

Lokakuu 2020

Kirjailija

Lucia Berlin

Lucia Berlin (1936–2004) oli yhdysvaltalainen kirjailija, kirjallisuuden opettaja, äiti, alkoholisti, yksinhuoltaja ja sisukas nainen.

Lue lisää

Kirjailijan teoksia

Lucia Berlin

Tanssia ruusuilla ja muita kertomuksia

Tanssia ruusuilla ja muita kertomuksia on jatkoa Lucia Berlinin rakastetulle novellikokoelmalle Siivoojan käsikirja.