Kira Jarmysh

Naisten selli nro 3

29,90

Kuvaus

Tiedot

Aleksei Navalnyin tiedottajan kokemuksiin perustuva romaani Venäjän nykytodellisuudesta

Anja pidätetään Moskovassa korruptionvastaiseen mielenosoitukseen osallistumisesta ja tuomitaan kymmeneksi päiväksi vankilaan. Anjan sellitoverit ovat saaneet tuomion vähäisistä rikoksista kuten ajokortitta ajamisesta, seksin myymisestä ja huumeidenkäytöstä. Anjalla sellitovereineen ei ole muuta tekemistä kuin puhua, joten he puhuvat kaikesta: Venäjän nykyisestä poliittisesta järjestelmästä ja hallituksesta, feminismistä, sateenkaari-ihmisten oikeuksista, perhesuhteista, avioliitosta.

Vähitellen arkinen rauha paljastuu kulissiksi. Käsittämättömät ilmiöt alkavat vainota Anjaa ja hän ryhtyy epäilemään, ovatko hänen sellitoverinsa niin tavallisia kuin miltä he vaikuttavat. Ovatko he edes ihmisiä? Anjalla on kymmenen päivää aikaa selvittää, mistä oikein on kysymys.

Kira Jarmysh on Putinin hallinnon etsintäkuuluttama Aleksei Navalnyin tiedottaja, joka pakeni Venäjältä Suomen kautta ja oleskee tällä hetkellä tuntemattomassa paikassa. Naisten selli nro 3 on hänen esikoisromaaninsa.

”Kira Jarmyshin kirja on loistava. Olin itse naapurisellissä.” – Aleksei Navalnyi

”Vuosisadat ja sukupolvet vaihtuvat, mutta Venäjällä julkaistaan yhäkin romaaneja vankiloista, vankeudesta vapaudesta ja sen menetyksestä. Naisten selli nro 3 on yhtä ajan-kohtainen kuin Maxim Gorkin Vankilapäiväkirjat, mutta paljon elävämmin kirjoitettu!” – Boris Akunin

ISBN

9789523642898

E-kirja

9789523642904

Äänikirja

9789523642911

Kl.

84.2

Alkuteos

Невероятные происшествия в женской камере № 3

Alkuteoksen kieli

Venäjä

Suomentanut

Arja Pikkupeura

Tyyppi

Sidottu

Sivut

480

Julkaistu

Lokakuu 2022

Formaatti

Sidottu, Sidottu (signeerattu)

Kirjailija

Kira Jarmysh

Kira Jarmysh on Putinin hallinnon etsintäkuuluttama Aleksei Navalnyin lehdistösihteeri, joka pakeni Venäjältä Suomen kautta ja oleskee tällä hetkellä tuntemattomassa paikassa. Naisten selli nro 3 on hänen esikoisromaaninsa.

Lue lisää