Heather Morris

Auschwitzin tatuoija

11,9024,90

Kuvaus

Tiedot

”Tatuoin numeron hänen käsivarteensa. Hän tatuoi nimensä sydämeeni.”

Lale Sokolov on Auschwitz-Birkenaun keskitysleirin vanki, joka saa tehtäväkseen tatuoida numerot toisten vankien käsivarsiin. Työ leirin tatuoijana tarkoittaa, että Lale on muihin vankeihin nähden varsin turvassa. Leirillä Lale todistaa kauheita tapahtumia – mutta myös urheita tekoja ja myötätuntoa, ja oman henkensä uhalla käyttää asemaansa auttaakseen muita vankeja. Vuonna 1942 Lale kohtaa tatuointijonossa uuden vangin, Gitan, ja rakastuu saman tien. Lale vannottaa Gitaa pysymään hengissä, jotta he voisivat mennä naimisiin. 

Auschwitzin tatuoija on tositarinaan perustuva romaani slovakialaisen Lale Sokolovin vaiheista ja uskomattomasta selviytymisestä Auschwitz-Birkenaun tuhoamisleirillä. Se on henkilökohtainen selviytymistarina ja kertomus toivosta ja rohkeudesta sekä pysäyttävä kuvaus yhdestä maailmanhistorian kammottavimmista ajanjaksoista.

Lale Sokolov uskaltautui kertomaan tarinansa vasta vaimonsa Gitan kuoleman jälkeen vuonna 2003, sillä hän pelkäsi että heidät leimataan natsien kätyreiksi. Hän uskoutui käsikirjoittaja Heather Morrisille, joka Sokolovin luvalla päätti kirjoittaa tarinan romaaniksi. Morris haastatteli Sokolovia lukemattomia kertoja neljän vuoden aikana. Lale Sokolov kuoli vuonna 2006 Australiassa.

”Elämänmyönteisin, rohkaisevin ja rohkein tarina jonka olen koskaan lukenut.”
– 
Graeme Simsion

ISBN

9789527269480

Äänikirja

9789527269725

E-kirja

9789527269640

Kl.

84.2

Alkuteos

The Tattooist of Auschwitz

Alkuteoksen kieli

Englanti

Suomentanut

Pekka Tuomisto

Sivut

292

Julkaistu

Tammikuu 2019

Arvostelut

"Nopeasti ja sujuvasti etenevä tarina on sekä jännittävä että koskettava ja kirjaa ei millään malttaisi jättää kesken."

Kirjavinkit

"Maailmanhistorian kammottavimmasta kansanmurhasta lukeminen ei ole hauskaa, mutta Morris on tallentanut Sokolovin selviytymistarinan niin kauniisti, että tarinan kuunteleminen on lähes nautinto."

Apu

Kirjailija

Heather Morris

Heather Morris on uusiseelantilainen kirjailija, jonka tunnetuin romaani on kansainvälinen bestseller Auschwitzin tatuoija.

Lue lisää

Kirjailijan teoksia

Heather Morris

Nousevan auringon sisaret

Sotaromaani naisten sisaruudesta, urheudesta ja ystävyydestä synkimpinäkin hetkinä.

Heather Morris

Kolme sisarta

Miljoonia kappaleita myyneiden Auschwitzin tatuoijan ja Cilkan tarinan kirjoittajan Heather Morrisin koskettava ja voimakas uutuusromaani perustuu kolmen siskoksen tositarinaan selviytymisestä paikassa, jossa toivoa ei ole.