Eddie Jaku

Maailman onnellisin mies

27.90€

Varastossa

Lohtua ja uskomatonta asennetta satavuotiaalta keskitysleiriselviytyjältä

Eddie Jaku on satavuotias holokaustiselviytyjä, josta tuli kirjailija 99-vuotiaana. Esikoiskirjassaan Maailman onnellisin mies Jaku kertoo elämäntarinansa, joka johtaa ylemmän keskiluokan saksalaiskodista kolmen keskitysleirin ja usean pakomatkan kautta Sydneyyn.

Aikoinaan, maatessaan puulankulla rivissä kymmenen muun miehen kanssa, Jaku ei uskonut selviävänsä edes tulevasta kylmästä yöstä. Hän päätti, että jos hän selviäisi, hän eläisi jokaisen päivän täysillä. Jaku opetteli ajattelemaan selviytymistä tunti kerrallaan. Leirillä tapaamansa lääkärin sanoin: ”Yksi selviytymistunti vastaa kahta päivää elossa.” Lopulta Jaku selviytyi kuin selviytyikin ja on elänyt jo satavuotiaaksi.

Sodan jälkeen Jaku muutti Sydneyyn ja hänestä tuli aviomies, isä, isoisä, isoisoisä ja menestynyt liikemies. Hän on pitänyt lupauksensa ja on joka päivä onnellinen jostakin. Hän kokee velvollisuudekseen holokaustin uhreina kuolleita kohtaan iloita eloonjäämisestään päivittäin.

Maailman onnellisin mies auttaa jokaista meistä näkemään elämämme arvon ja sopii jokaiselle lukijalle, joka kaipaa elämäänsä lohtua.

Katso Eddie Jakun esiintyminen TED Talks -ohjelmassa.

Arvostelut

"Kirja on koukuttava ja sitä lukee ahmien. Tarinan ydin ei ole niinkään kauheuksissa kuin selviytymisessäkään."

Seura

Kirjailija

Eddie Jaku

Lue lisää

Aulan blogi

Lukuelämyksiä kirjojen ulkopuolelta

Blogistamme löytyy kaikkea kirjailijoidemme kuulumisista joululahjavinkkeihin asti. Ole myös tarkkana arvontojen suhteen – sinulla on mahdollisuus voittaa lukuisia paketteja.

Lue lisää