Paolo Giordano

Tasmania

30,90

Kuvaus

Tiedot

Unohtumaton lukuromaani ihmisyydestä, ilmastokriisistä, terrorismista ja poliittisesta muutoksesta

Nelikymppinen Paolo on varovainen ja elinvoimainen nuori mies, joka uskoo että tiede antaa hänelle kaikki vastaukset, mutta hän kohtaa vain yhä enemmän uusia kysymyksiä. Yhdessä häntä vanhemman Lorenzan ja poikansa kanssa hän matkustaa Pariisiin, jossa hän tutustuu pilvien muotoja tutkivaan professori Novelliin.

Tasmania on romaani tulevaisuudesta. Hallinnan menettämisen pelko ja yllätys ovat aikamme tunteita, ja Paolo Giordanon lämmin ääni osaa kertoa sen paremmin kuin mikään muu. Jokainen löytää itsensä tästä herkästä, eloisasta ja ajassa kiinni olevasta romaanista, koska jokainen meistä etsii omaa Tasmaniaansa. Kriisi, josta romaani kertoo, ei ole vain kirjan pariskunnan, vaan koko sukupolvemme ja planeettamme kriisi. Tasmania on suuri romaani – syvällinen, kiehtova ja polttavan ajankohtainen.

Paolo Giordano on kansainvälisesti tunnetuimpia italialaisia nykykirjailijoita. Hänen läpimurtoromaaninsa Alkulukujen yksinäisyys voitti Roma Premio Strega -palkinnon. Tasmania on palkittu La Lettura -palkinnolla (vuoden kirja) ja lisäksi ehdolla Prix Femina étranger -palkinnon saajaksi. Samaisen palkinnon sai vuonna 2010 Sofi Oksanen. Giordanon edellinen teos Jopa taivas on meidän oli kansainvälinen arvostelu- ja myyntimenestys.

Edellisestä teoksesta sanottua:

”Jopa taivas on meidän on uskomaton saavutus. Paolo Giordano on nykykirjallisuuden säkenöivä tähti.” – André Aciman

”Giordano rakentaa romaaninsa taiturillisesti. Lukuja on vain seitsemän, ja jokaisen jälkeen voi otaksua, että tämä oli nyt tässä, kaikki kivet käännetty. Vaan aina kuin taianomaisesti sikiää uusi alku, joka tarkentaa ja laventaa niin henkilöiden keskinäisiä välejä kuin yhteiskunnankin jännitteitä sekä avaa uusia.” – Helsingin Sanomat

ISBN

9789523643802

E-kirja

9789523643826

Äänikirja

9789523643819

Kl.

84.2

Alkuteos

Tasmania

Alkuteoksen kieli

Italia

Suomentanut

Leena Taavitsainen-Petäjä

Tyyppi

Sidottu

Sivut

298

Julkaistu

Syyskuu 2023

Kirjailija

Paolo Giordano

Paolo Giordano on kansainvälisesti tunnettu italialainen kirjailija ja teoreettisen fysiikan tohtori. Hän on tullut tunnetuksi muun muassa esikoisromaanistaan Alkulukujen yksinäisyys, joka oli kansainvälinen menestys ja josta tehtiin myös elokuva.

Lue lisää

Kirjailijan teoksia

Paolo Giordano

Jopa taivas on meidän

Pakahduttava lukuromaani nuoruudesta, rakkaudesta ja unelmista – sekä niiden hitaasta katoamisesta.