Sigrid Nunez

Paras ystävä

30,90

Kuvaus

Tiedot

Naisen paras ystävä menehtyy yllättäen, ja hän saa hoitaakseen tämän valtavan tanskandoggin. Hänen omaa suruaan värittää isäntänsä menettäneen koiran sanaton murhe ja hämmennys. Kaiken yllä häilyy häädön uhka, naisen asunnossa kun ei sallita lemmikkejä.

Nainen eristäytyy koiran kanssa kotiinsa, ja ystävät epäilevät surun hämärtäneen hänen arvostelukykynsä. Hän pohtii pakonomaisesti koiran hyvinvointia, koska hän on päättänyt voittaa sen rakkauden ja oppia ymmärtämään uuden ystävänsä mietteitä. Ajan myötä nainen ja koira löytävät sen sanattoman ja rikkaan yhteyden, jonka vain koiranomistaja voi ymmärtää.

Paras ystävä on paitsi haikea ja viisas romaani surusta ja menettämisen tuskasta myös syvä kumarrus ihmisen ja koiran väliselle ystävyydelle.

Sigrid Nunez on yhdysvaltalainen kirjailija. Hänen seitsemäs romaaninsa Paras ystävä sai ilmestyessään National Book Award for Fiction -palkinnon.

ISBN

9789523644359

E-kirja

9789523644496

Äänikirja

9789523644502

Kl.

84.2

Alkuteos

The Friend

Alkuteoksen kieli

Englanti

Suomentanut

Kristiina Drews

Tyyppi

Sidottu

Sivut

250

Julkaistu

Tammikuu 2024

Kirjailija

Sigrid Nunez

Sigrid Nunez on yhdysvaltalainen kirjailija. Hänen seitsemäs romaaninsa Paras ystävä voitti National Book Award for Fiction -palkinnon.

Lue lisää