Jukka Laajarinne

Jukka Laajarinne on monipuolinen nykykirjailija. Ennen jättäytymistään vapaaksi kirjailijaksi vuonna 2004 Jukka Laajarinne toimi useita vuosia matemaattisten aineiden ja filosofian opettajana.

Mykistynyt mies on hänen neljäs aikuisille suunnattu romaaninsa. Mykistynyt mies yhdistää Laajarinteen historian ja filosofian tuntemuksen sekä seikkailunhalun.

Romaanien lisäksi hänen tuotantonsa sisältää tietokirjoja ja lastenkirjoja. Tunnetuin tietokirja lienee Muumit ja olemisen arvoitus (Atena), jossa hän tarkastelee Tove Janssonin Muumi-kirjojen ajatuksia ihmisen olemisesta ja minuudesta.

Laajarinne oli vuonna 2003 Finlandia Junior -ehdokkaana kirjallaan Madonluvut ja vuonna 2013 Timo Mänttärin kanssa kirjalla Isä vaihtaa vapaalle (WSOY). Vuonna 2005 hän voitti yhdessä Martti Ruokosen kanssa Pohjoismaisen kuvakirjakilpailun kirjalla Mummon kone.

Jukka Laajarinne asuu Espoossa ja harrastaa kiipeilyä.

Kirjailijan teokset

Aulan blogi

Lukuelämyksiä kirjojen ulkopuolelta

Blogistamme löytyy kaikkea kirjailijoidemme kuulumisista joululahjavinkkeihin asti. Ole myös tarkkana arvontojen suhteen – sinulla on mahdollisuus voittaa lukuisia paketteja.

Lue lisää

Tutustu Aulan kesän ja syksyn 2022 luetteloon!

Tutustu tuleviin julkaisuihin sekä siihen, mitä olemme aiemmin julkaisseet.

Katalogit