Jukka Laajarinne

Mykistynyt mies

29,90

Kuvaus

Tiedot

Hyppää antiikin suurmiesten matkaan!

Mykistynyt mies on omalaatuinen seikkailukertomus alkukantaisesta, brutaalista hulluudesta, jonka pohjalle länsimainen sivistys on perustettu. Filosofi ja runoilija Pyrrhon, skeptisismin kehittäjä, vaeltaa Aleksanteri Suuren hovin mukana Kaukoitään. Matkallaan hän kuulustelee persialaisia viisaita, tutkii hiljaisuutta intialaisten askeettien parissa ja saa oppia niin filosofeilta kuin aikansa suurimmilta taiteilijoiltakin.

Pyrrhon toimii Aleksanteri Suuren sankaruuden kirjaajana, pr-henkilönä jonka tehtävä on kirjoittaa historiaa, tapahtumien todellisesta kulusta piittaamatta. Tunnetun maailman viisaus ei kuitenkaan auta, kun kuningas muuttuu läheisilleenkin vaaralliseksi, raakalaismaiseksi tyranniksi.

Mykistynyt mies tutkii sekä vaikenemisen että epäuskon monia ulottuvuuksia ja leikittelee historiallisen kertomuksen, veijariromaanin ja toisaalta tutkimuskirjallisuuden keinoilla.

ISBN

9789523641303

E-kirja

9789523641464

Kl.

84.2

Sivut

368

Tyyppi

Sidottu

Julkaistu

Maaliskuu 2021

Arvostelut

"Laajarinteen tarina herättää ajatuksia muun muassa ahtaista sukupuolinormeista ja niiden laajasta yhteiskunnallisesta ja historiallisesta vaikutuksesta. Vaikka tarina sijoittuu antiikkiin, samat asiat ovat nykyisinkin ajankohtaisia."

Suomen Kuvalehti

"Mykistynyt mies on myös Odysseiaa mukaileva seikkailukertomus ja kehitysromaani, filosofisiin aiheisiinsa nähden vetävä ja helppolukuinen. Ensilukema on niin sujuva, että kirja tuntuu loppuvan kesken. Kannattaakin käydä teksti läpi uudelleen viitteiden kanssa."

Helsingin Sanomat

Kirjailija

Jukka Laajarinne

Lue lisää