Robert Seethaler

Kokonainen elämä

27,90

Kuvaus

Tiedot

”Hengästyttävän upea.”
Arundhati Roy

Hienosyinen ja elegantti romaani, jossa yhden miehen elämä avaa näkymän koko Eurooppaa muuttaneeseen vuosisataan. Vähäeleinen kertomus piirtää lukijan silmiin Alppien laaksot ja jyrkänteet ja koskettaa syvältä.

Saapuessaan syrjäisään laaksoon Andreas Egger on vasta nelivuotias – tai niin arvellaan, sillä kukaan ei tiedä hänen tarkkaa ikäänsä. Laaksosta tulee hänen kotinsa loppuelämän ajaksi. Andreas on vahva ja neuvokas ja hänestä kasvaa arvostettu sekatyöläinen, joka sodan jälkeen raivaa laaksoon tietä junaradalle, sähkölle, valolle ja äänelle. Laakson suojissa koittaa myös päivä, jona Egger seisoo ensi kertaa Marien, elämänsä rakkauden, edessä. Ja se jona Marie onkin poissa. Eggerin kautta lukija todistaa siirtymän maatalousyhteiskunnasta sodan kautta nykyaikaan.

”Ennen kaikkea vaikutuksen tekee tapa, jolla Seethaler kaiken kertoo. Silloin korostuu suomentaja Raimo Salmisen hieno työ, jonka turvin Seethalerin vivahteikas, jäntevä proosa taipuu kauttaaltaan tämän hetken parhaaksi suomeksi julkaistuksi kieleksi.” – Jukka Koskelainen, Helsingin Sanomat

 

ISBN

9789527269916

E-kirja

9789523640443

Kl.

84.2

Alkuteos

Ein ganzes Leben

Alkuteoksen kieli

Saksa

Suomentanut

Raimo Salminen

Sivut

130

Tyyppi

Sidottu

Julkaistu

Maaliskuu 2020

Kirjailija

Robert Seethaler

Robert Seethaler (s. 1966) on wieniläissyntyinen kirjailija ja näyttelijä, joka asuu Berliinissä.

Lue lisää