Useampi kirjoittaja

Piereskeleekö se? – Kaikki eläinten suolikaasuista

16,90

87 varastossa

Kuvaus

Tiedot

”Vihdoinkin kirja, joka paljastaa mitkä eläimet piereskelevät!”
– Gizmodo

”Erittäin tarpeellinen kirja.”
– New York Post

 

Koirat tekevät sitä. Tuhatjalkaiset tekevät sitä. Dinosaurukset tekivät sitä. Sinä teet sitä. Mustekalat eivät tee sitä. Ei ole varmaa, tekevätkö hämähäkit sitä: tarvitaan lisätutkimusta. Linnut eivät tee sitä, vaikka halutessaan pystyisivät kyllä. Sillit puolestaan tekevät sitä kommunikoidakseen toistensa kanssa.

Vuonna 2017 eläintieteilijä Dani Rabaiottin teini-ikäinen veli esitti hänelle kiperän kysymyksen: ”Piereskelevätkö käärmeet?” Hämmentyneenä Rabaiotti kääntyi Twitterin puoleen, eikä internet tuottanut pettymystä. Hänen viaton kysymyksensä antoi elämän hashtagille #doesitfart (#piereskeleeköse), joka alkoi levitä viraalina kuin myrkyllinen kaasu. Kymmenet eläintieteilijät alkoivat pohtia, mitkä eläimet piereskelevät ja mitkä eivät ja jos ne piereskelevät, niin kuinka usein, millaista ja minkä hajuista kaasua ne tuottavat ja miksi.

Kaikki tämä oli selvä merkki siitä, että suuri yleisö kaipasi palavasti lisää tietoa eläinten pieruista. Piereskeleekö se? vastaa tähän tarpeeseen tyhjentävästi: tieteellisesti täsmällinen, kutkuttelevasti kuvitettu opas kattaa yli 80 eläinlajin pierut yksityiskohtaisemmin kuin olisit voinut koskaan kuvitella.

ISBN

9789527269596

E-kirja

9789527269688

Kl.

58, L58

Alkuteos

Does it Fart?

Alkuteoksen kieli

Englanti

Suomentanut

Anna Tuomikoski

Sivut

140

Tyyppi

Nidottu

Julkaistu

Huhtikuu 2019