Leena Valmu

Probus ja suuri suoliston taistelu

18,90

Kuvaus

Tiedot

Probus on jugurtissa asuva pieni bakteeripoika, joka eräänä päivänä ajautuu suureen seikkailuun – ihmiskehoon. Matkallaan Probus ystävystyy uusien bakteerien kanssa ja kuulee elinkaikkeutta uhkaavasta vaarasta. Suolistoon on pesiytynyt hirviöitä muistuttavia pahoja bakteereita, joihin edes antibiootit eivät näytä tehoavan. Umpisuolen aukiolla kootaan joukkoja taisteluun pahaa vastaan, ja Probus ystävineen päättää liittyä mukaan. Mutta miten taisteluissa mahtaa käydä? Pärjäävätkö hyvät bakteerit itsekseen? Vai voisivatko he saada apua myös ihmissoluilta?

Probus ja suuri suoliston taistelu jatkaa vauhdikasta kuvakirjasarjaa ihmisruumiin elintärkeistä toiminnoista ja pienistä soluista, jotka tekevät niistä mahdollisia. Sarjan suosittu ensimmäinen osa Filius ja elinkaikkeuden arvoitus ilmestyi 2013 (WSOY).

ISBN

9789527190197

Kl.

56, L84.2

Sivut

92

Tyyppi

Sidottu

Julkaistu

Syyskuu 2016

Kirjailija

Leena Valmu

Filosofian tohtori ja biokemian dosentti Leena Valmun esikoiskirja Veera tiellä oli Topelius-palkintoehdokkaana 2010. Hänen tarinallista tietokirjasarjaansa kuvittaa palkittu graafikko Lasse Rantanen. Serius ja ihmisen ilmastonmuutos on kirjasarjan neljäs osa.

Lue lisää

Kirjailijan teoksia

Leena Valmu

Serius ja ihmisen ilmastonmuutos

Ihmisen elimistöön tulee ilmastonmuutos, kun keuhkoputkeen ilmestyy ennestään tuntematon virus.