Jevhenija Kuznjetsova

Tikapuut

29,90

Kuvaus

Tiedot

Perhe on pahin. Ja paras.

Lämmin kertomus ukrainalaisesta Toli­kista, joka on ostanut talon Espan­jan Aurinkorannikolta ja päässyt järjestä­mään elämänsä oman mielensä mukaan. Sukulaiset eivät vaivaa, koska he ovat 4 000 kilometrin päässä Ukrainassa. Sitten Venäjä hyökkää Ukrainaan ja Tolikin suku Aurinkorannikolle: äiti, yksijalkainen setä, sisko ja siskon masentunut ystävä, vaihto­ehtohoitoihin hurahtanut täti lemmikei­neen valtaavat koko talon.

Sota osuu kuitenkin tasapuolisesti kaik­kiin ja jokainen yrittää selvitä miten par­haiten voi. Tikapuut on lämminhenkinen kertomus ukrainalaisesta perheestä ja siitä, kuinka elämän on kaikesta huolimatta jat­kuttava. Kirjan on suomentanut Eero Balk.

Jevhenija Kuznjetsova on nuori ukrai­nalainen kirjailija, joka iästään huolimatta on nykykirjallisuuden kiinnostavimpia nimiä. Tikapuiden kertojan, Tolikin, tavoin Kuznjetsova asuu nykyään Espanjassa. Kuznjetsovan edellinen romaani Kysykää Mialta oli EU:n kirjallisuuspalkintoehdokas. Hän saapuu Helsingin kirjamessuille 2024.

”Jevhenija Kuznjetsovan romaani on hieno katsaus ukrainalaiseen nykykirjallisuuteen.”  – Helsingin Sanomat romaanista Kysykää Mialta

ISBN

9789523644892

E-kirja

9789523644991

Äänikirja

9789523645004

Kl.

84.2

Alkuteos

Drabyna

Suomentanut

Eero Balk

Tyyppi

Sidottu

Sivut

200

Julkaistu

Heinäkuu 2024

Kirjailija

Jevhenija Kuznjetsova

Jevhenija Kuznjetsova on ukrainalainen kirjailija, kääntäjä ja tutkijatohtori. Hänen kiitetty romaaninsa Kysykää Mialta on Euroopan Unionin 2022 kirjallisuuspalkintoehdokas.

Lue lisää

Kirjailijan teoksia