Annie Lyons

Pommisuojan lukupiiri

30,90

Kuvaus

Tiedot

Sydämellinen ja koskettava tarina kirjoista ja ystävyydestä, jota edes sota ei pysty sammuttamaan

Lontoo 1938. Vanhaa kirjakauppaa pitävä Gertie Bingham on surun murtama: rakas aviomies Harry on kuollut, ja seuraa Gertielle pitää enää vanha labradorinnoutaja Hemingway. Samaan aikaan Euroopassa tuhannet juutalaiset pakenevat Hitlerin Saksasta turvallisempiin maihin. Yksi heistä, teini-ikäinen Hedy, päätyy Gertien hoteisiin.

Sitten Saksa aloittaa sodan, ja pian Hitlerin pommikoneet levittävät varjonsa myös Lontoon ylle. Ilmahälytyksistä ja pommisuojaan juoksemisesta tulee arkipäivää, mutta Gertie ja Hedy saavat idean pommisuojan uumenissa kokoontuvasta lukupiiristä. Nalle Puh ja Humiseva harju tulevat tutuiksi lukupiiriläisille samalla kun maailma ympärillä palaa.

Yksi pommi muuttaa kuitenkin kaiken, eivätkä lukupiiriläiset pysty enää sulkemaan muuta maailmaa ulkopuolelleen. Surun ja menetysten keskellä ystävyyden ja tarinoiden voima osoittautuu kuitenkin sotaakin väkevämmäksi.

Annie Lyons on brittiläinen bestseller-kirjailija ja luovan kirjoittamisen opettaja. Ennen kirjailijanuraansa hän on toiminut muun muassa kirjakauppiaana. Pommisuojan lukupiiri on hänen ensimmäinen suomennettu kirjansa. Kirjan on suomentanut Anna-Mari Raaska.

Kirjasta sanottua:

”Muutama silmäkulmasta karkaava kyynel viimeistään on varma todiste siitä, että tarina tuli läpi ja löysi maalinsa.” – Amman kirjablogi

Nyt kyllä lukutoukkia hemmotellaan. Jo heti ensisivut henkivät päähenkilön rakkautta kirjoihin ja tarinoiden salattuun maailmaan.” – Kirjahamsterin lukuvinkit

ISBN

9789523643222

E-kirja

9789523643703

Äänikirja

9789523643710

Kl.

84.2

Alkuteos

The Air Raid Book Club

Alkuteoksen kieli

Englanti

Suomentanut

Anna-Mari Raaska

Tyyppi

Sidottu

Sivut

344

Julkaistu

Heinäkuu 2023

Kirjailija

Annie Lyons

Annie Lyons on brittiläinen bestseller-kirjailija ja luovan kirjoittamisen opettaja. Ennen kirjailijanuraansa hän on toiminut muun muassa kirjakauppiaana. Pommisuojan lukupiiri on hänen ensimmäinen suomennettu kirjansa.

Lue lisää

Kirjailijan teoksia

Annie Lyons

Eudora Honeysett voi hyvin, kiitos

Koskettava feelgood­romaani ystävyydestä, elämästä ja sen lähestyvästä lopusta