Lynn Messina

Murha paremmissa piireissä

30,90

Kuvaus

Tiedot

Mukaansatempaavan historiallisen cozy crime -sarjan aloitus

Beatrice Hyde-Clare kutsutaan kasvattivanhempiensa ja -sisarustensa mukana Englannin järvialueella sijaitsevaan kartanoon. Viktoriaanista aikaa edeltäneen aikakauden tapojen mukaan kyseessä on parempien piirien tilaisuus, jossa naimaikäiset perilliset tapaavat toisiaan ja päätyvät mahdollisesti avioliittoon. Nokkela ja nopeaälyinen Beatrice ei mahdu tähän leikkiin, hän on 26-vuotiaana jo liian vanha, eikä hänellä ole tarjota myötäjäisiä.

Sateinen sää pakottaa kaikki viettämään aikaa yhdessä sisällä. Uuvuttavan illan jälkeen Beatrice vetäytyy huoneeseensa ja huomaa tarvitsevansa lisää luettavaa. Etsiessään kynttilän valossa kirjaa kartanon kirjastosta hän törmää hyllyjen välissä lojuvaan ruumiiseen. Beatricen yllätykseksi paikalla on myös nuori ja komea Kesgraven herttua, tavoiteltu poikamies ja raivostuttavan itsetietoinen ylimys. Arvovaltaisesti herttua julistaa kuoleman itsemurhaksi Beatricen painokkaista vastalauseista huolimatta. Sisukas Beatrice ryhtyy selvittämään hämärää kuolemantapausta, ja pian epäiltyjen listalla on koko seurue.

Murha paremmissa piireissä on herkullinen yhdistelmä perinteistä murhamysteeriä ja historiallista ajankuvaa. Lynn Messinan Beatrice Hyde-Clare ratkaisee -sarja yhdistelee taitavasti janeaustenmaista historiallista kerrontaa Agatha Christien Miss Marplen edesottamuksiin.

Lynn Messina on yhdysvaltalainen kirjailija ja toimittaja, joka on kirjoittanut toistakymmentä romaania. Messina asuu New Yorkissa poikiensa kanssa.

”Messina on nokkela ja varmaotteinen kirjailija ja Murha paremmissa piireissä on vastustamattoman viihdyttävä tarina.” – Publishers Weekly

Toiminnantäyteinen dekkari, hauska sankaritar ja vastentahtoinen, omistautuva sankari, mahtavaa!” – Regency Reader

”En voi kyllin suositella tätä kirjaa.” – The Royal Reviews

Sarja

Beatrice Hyde-Clare ratkaisee

ISBN

9789523643475

E-kirja

9789523643499

Äänikirja

9789523643482

Kl.

84.2

Alkuteos

Brazen Curiosity

Alkuteoksen kieli

Englanti

Suomentanut

Nelli Hietala

Tyyppi

Sidottu

Sivut

300

Julkaistu

Maaliskuu 2022

Kirjailija

Lynn Messina

Lynn Messina on yhdysvaltalainen kirjailija ja toimittaja.

Lue lisää