Tuire Malmstedt

Lasitarha

29,90

Kuvaus

Tiedot

Tiivistunnelmainen dekkari menetyksen ja toivon kipeydestä

Seitsemänvuotias Henri katoaa jäljettömiin koulun metsäretkellä. Poliisi tekee kaikkensa pojan löytämiseksi, mutta tutkintalinjat päättyvät umpikujaan ja tutkinta lopetetaan. Vuosien kuluessa myös Henrin äiti Lilja menettää toivon siitä, että poika voisi vielä löytyä. Dementiasta kärsivä Henrin isä ei edes ymmärrä, että poika on poissa. Lilja on yksin muistojensa kanssa. 

Sitten paikallislehdessä kerrotaan, että nelivuotias Lenni on kadonnut keskustan leikkipuistosta. Lennin tapaus sysää Liljan etsimään Henriä vielä kerran. Se vie hänet vaaralliselle tielle – suoraan pimeyden ytimeen. 

Rikostutkijat Elmo Vauramo ja Matilda Metso saavat ensimmäiseksi yhteiseksi tapauksekseen pienen Lennin katoamisen. Tutkinta, joka on kuin upottava suo, repii auki Vauramon ja Metson omia haavoja ja paljastaa, että tapauksen juuret kiemurtelevat kauas menneisyyteen. 

”Malmstedt kirjoittaa sujuvasti ja luo mehevästi erilaisia tunnelmia.” – Helsingin Sanomat (edellisestä teoksesta sanottua)

ISBN

9789523641693

E-kirja

9789523641846

Äänikirja

9789523641853

Kl.

84.2

Tyyppi

Sidottu

Sivut

300

Julkaistu

Elokuu 2021

Formaatti

Sidottu, Sidottu (signeerattu)

Arvostelut

"Rikoksen jäljet johtavat menneisyyteen. -- kirja on laatutyötä."

Eeva

"Malmstedtin neljäs dekkari on taattua kirjailijantyötä: kielellisesti toimiva, rakenteeltaan harkittu ja tyyliltään viimeistelty lukuromaani piinaavien dekkareiden ystäville."

Satakunnan Kansa

"Juoni on älykkäästi rakennettu ja koukuttava. Sivut kääntyvät vauhdilla, kun kirjailija imaisee lukijan mukaansa jakamaan Liljan lohdutonta surua."

Länsi-Suomi

"Lapsuuden traumoilla on romaanissa keskeinen sija; juuri ne ovat kaiken hirveän katalysaattoreita. Kun kaikki paljastuu, on vaikea nähdä, kumpi on raskaampi: menneisyyden painolasti vai sen aiheuttamat veriteot."

Helsingin Sanomat

Kirjailija

Tuire Malmstedt

Tuire Malmstedt (s. 1974) on pieksämäkeläinen kirjailija ja kieltenopettaja. Tähän mennessä hän on julkaissut kolme teosta, ja neljäs, Lasitarha, ilmestyi elokuussa 2021. Dekkariseura palkitsi hänen ensimmäisen teoksensa Pimeä jää (2018) vuoden parhaana esikoisdekkarina.

Lue lisää

Kirjailijan teoksia

Tuire Malmstedt

Lyijysydän

Sukupolvet ylittävä salaisuus paljastuu vanhan murhan tutkimuksissa.

Tuire Malmstedt

Lumihauta

Järkyttävä perhesurmatutkinta suistaa rikostutkija Matilda Metson raiteiltaan. Hän palaa lapsuudenmaisemiinsa Angeliin toipumaan, mutta järkyttyy lisää saadessaan kuulla, että hänellä on yksi elossa oleva sukulainen. Sukumysteeriä tutkiessaan Matilda huomaa, että Angelin kylä on täynnä vaiettuja salaisuuksia. Selvitystyö tutustuttaa hänet kulttiin, joka toimittaa uhrimenoja ja rakentaa erämaahan ihmisen näköisiä lumihahmoja.

Jyväskylässä Elmo tiimeineen selvittää perhesurmaa, jonka tutkinta saa erikoisia käänteitä, kun ilmenee, että tapaus saattaa liittyä Matildan traagiseen menneisyyteen. Juttu uhkaa syöstä koko henkirikosyksikön kriisiin ja Elmo joutuu ensimmäistä kertaa myöntämään, että kaikki tapaukset eivät välttämättä koskaan ratkea.