Abigail Dean

Tyttö A

33,90

Kuvaus

Tiedot

Kuka selviää kaikkein pahimmasta?

Lex Gracie ei halua ajatella perhettään, eikä hän halua ajatella kammottavaa lapsuuttaan. Hän ei halua ajatella sitä, että hän on Tyttö A; tyttö, joka onnistui pakenemaan ”kauhujen talosta”. Se oli hänen kotinsa, jossa isä ja äiti kiduttivat häntä ja hänen kuutta sisarustaan vuosikaudet. Päästyään pakoon vanhemmiltaan kukin sisaruksista on rakentanut oman elämänsä miten on parhaiten tainnut, toisistaan erillään. Kun Lexin äiti kuolee vankilassa, kotitalo on jää perinnöksi Lexille ja sisaruksille. Lex ei voi enää paeta menneisyyttään. Hän haluaa tehdä saamallaan perinnöllä jotain hyvää. Mutta sitä ennen hänen on kohdattava kuusi sisarustaan – ja muistot lapsuuden kauhuista.

Ravisteleva, tositapauksesta inspiraationsa saanut esikoisteos ei niinkään pureudu Lex Gracien lapsuuden traagisiin yksityiskohtiin, vaan pohtii selviytymisen mekanismeja ja syvältä koskettavia ja samaan aikaan syvältä viiltäviä sisaruussuhteita. Tyttö A on noussut lyhyessä ajassa kirjallisuusmaailman sensaatioksi: sen oikeudet on myyty 29 kielialueelle ja kirjaan perustuva tv-sarja on tekeillä Sony Picturesilla. Sarjan ohjaa menestyssarja Chernobylin ohjannut Johan Renck.

Paras trilleri sitten Gone Girlin. – Elle

Täydellinen. Aito, inhimillinen ja toivoa täynnä.– Guardian

ISBN

9789523641723

E-kirja

9789523642034

Äänikirja

9789523642041

Kl.

84.2

Alkuteos

Girl A

Alkuteoksen kieli

Englanti

Suomentanut

Kristiina Drews

Sivut

400

Tyyppi

Sidottu

Julkaistu

Syyskuu 2021

Arvostelut

"Psykologisesti terävä, tyyliltään upea."

Sunday Times

"Dean kertoo tarinan niin vivahteikkaasti ja inhimillisesti, että lukija haluaa epätoivoisesti astua tarinan sivuille, auttaakseen."

The New York Times

Kirjailija

Abigail Dean

Abigail Dean on brittiläinen kirjailija ja Googlen asianajaja. Tyttö A on Deanin esikoisteos.

Lue lisää