Tuire Malmstedt

Tuire Malmstedt (s. 1974) on pieksämäkeläinen kirjailija ja kieltenopettaja. Tähän mennessä hän on julkaissut kolme teosta, ja neljäs, Lasitarha, ilmestyi elokuussa 2021. Dekkariseura palkitsi hänen ensimmäisen teoksensa Pimeä jää (2018) vuoden parhaana esikoisdekkarina. Pimeä jää aloitti Isa Karos -sarjan, ja elokuussa ilmestyvä Lasitarha on uuden Metso & Vauramo -sarjan avausosa.

Lukijana Malmstedt on monipuolinen. Hän lukee paitsi dekkareita ja trillereitä, niin myös esimerkiksi filosofiaa ja elämäkertoja. Hänen omat romaaninsa ovat kuitenkin dekkareita ja psykologisia trillereitä. Hänen mukaansa kirjojen ideat kumpuavat kuulemma milloin mistäkin. Inspiraatio voi syttyä melkein mistä tahansa tai sitten ideat syntyvät tyhjästä.

Ennen kirjailijanuraansa Tuire Malmstedt työskenteli kääntäjänä ja teknisenä kirjoittajana. Tarinoita hän on kuitenkin kirjoittanut omaksi huvikseen jo nuorena, vaikka ammatiksi se kehkeytyi vasta myöhemmin. Malmstedtin mielestä kirjoilla ja kirjoittamalla hän pystyy lähestymään ihmisiä. Tarinoillaan hän voi koskettaa lukijoitaan, ja hakea saman henkisiä ihmisiä, vaikkei heitä pystyisikään todellisuudessa tapaamaan.

Tuire Malmstedt on omien sanojensa mukaan herkkä dekkaristi. Hän visualisoi tarinaansa kirjoittaessaan, ja hän on valinnut miljöiksi itselleen tuttuja ja tärkeitä paikkoja, mitkä tekevät hänen tarinoistaan hienoja ja eläytyviä. Tarinan henkilöistä hän pyrkii kirjoittamaan mahdollisimman moniuloitteisia, ja tuo esimerkiksi takaumilla henkilöitä tutuksi lukijalle.

Sen ansiosta Malmstedtiä on kehuttu hänen henkilökuvauksestaan.  Uudessa Metso & Vauramo –dekkarisarjan avausosassa Lasitarha Malmstedt tutkii muistia ja traumoja. Sarjasta on ilmestynyt kolme osaa: Lasitarja (2021), Lumihauta (2022) ja Lyijysydän (2023).

“Tuire Malmstedt on vaan niin hyvä.” -Kirjakassi
Tuire Malmstedt on mielestäni yksi parhaista suomalaisista dekkarikirjailijoista.” –Luetut.net

 

Kuva: Sara Lehtomaa

Kirjailijan teokset

Tuire Malmstedt

Lumihauta

Järkyttävä perhesurmatutkinta suistaa rikostutkija Matilda Metson raiteiltaan. Hän palaa lapsuudenmaisemiinsa Angeliin toipumaan, mutta järkyttyy lisää saadessaan kuulla, että hänellä on yksi elossa oleva sukulainen. Sukumysteeriä tutkiessaan Matilda huomaa, että Angelin kylä on täynnä vaiettuja salaisuuksia. Selvitystyö tutustuttaa hänet kulttiin, joka toimittaa uhrimenoja ja rakentaa erämaahan ihmisen näköisiä lumihahmoja.

Jyväskylässä Elmo tiimeineen selvittää perhesurmaa, jonka tutkinta saa erikoisia käänteitä, kun ilmenee, että tapaus saattaa liittyä Matildan traagiseen menneisyyteen. Juttu uhkaa syöstä koko henkirikosyksikön kriisiin ja Elmo joutuu ensimmäistä kertaa myöntämään, että kaikki tapaukset eivät välttämättä koskaan ratkea.

Aulan blogi

Lukuelämyksiä kirjojen ulkopuolelta

Blogistamme löytyy kaikkea kirjailijoidemme kuulumisista joululahjavinkkeihin asti. Ole myös tarkkana arvontojen suhteen – sinulla on mahdollisuus voittaa lukuisia paketteja.

Lue lisää

Tutustu Aulan kesän ja syksyn 2022 luetteloon!

Tutustu tuleviin julkaisuihin sekä siihen, mitä olemme aiemmin julkaisseet.

Katalogit