Tuire Malmstedt

Lumihauta

Alkuperäinen hinta oli: 29,90€.Nykyinen hinta on: 14,95€.

Kuvaus

Tiedot

Pohjoinen erämaa kätki pahuuden vuosikymmeniksi. Nyt se on palannut.

Rikostutkijat Matilda Metso ja Elmo Vauramo kohtaavat uransa järkyttävimmän näyn, kun jyväskyläläisestä kerrostaloasunnosta löytyy surmattuna viisihenkinen perhe.

Tapaus sysää Matildan raiteiltaan, ja hän palaa lapsuuden maisemiinsa Angeliin toipumaan. Siellä hän saa yllätyksekseen kuulla, että hänellä on yksi elossa oleva sukulainen. Sukumysteeriään tutkiessa Matilda tutustuu kulttiin, joka toimittaa uhrimenoja ja rakentaa erämaahan ihmisen näköisiä lumihahmoja. Angelin kylän menneisyys on täynnä vaiettuja salaisuuksia.

Jyväskylässä perhesurman tutkinta saa erikoisen käänteen, kun käy ilmi, että tapaus saattaa liittyä Matildan traagiseen menneisyyteen. Juttu uhkaa syöstä koko henkirikosyksikön kriisiin, ja Elmo joutuu ensimmäistä kertaa myöntämään, että kaikki tapaukset eivät välttämättä koskaan ratkea.

Lumihauta on hyytävä dekkari perheestä ja itsensä etsimisestä sekä pohjoisen julmankauniista luonnosta ja kipeästä historiasta. Metso & Vauramo -sarjan toinen osa jatkaa kiitetyn Lasitarha-dekkarin rikostutkijoiden tarinaa.

 

”Kuten aiemminkin, Malmstedt on punonut koukuttavan juonikuvion, joka pitää tiiviisti otteessaan. Minäkin ahmaisin Lumihaudan yhtenä kesäisenä lomapäivänä.” – Kirsin kirjanurkka

Tuire Malmstedt on Pieksämäellä asuva kirjailija ja opettaja, jonka esikoisteos Pimeä jää palkittiin Suomen dekkariseuran Vuoden esikoisdekkari -palkinnolla.

Lasitarhasta sanottua:

“Hallittu dekkari.” -HS

“Kielellisesti toimiva, rakenteeltaan harkittu ja tyyliltään viimeistely lukuromaani piinaavien dekkareiden ystäville.” -Satakunnan kansa

ISBN

9789523642614

E-kirja

9789523642768

Äänikirja

9789523642775

Kl.

84.2

Tyyppi

Sidottu

Sivut

301

Julkaistu

Kesäkuu 2022

Kirjailija

Tuire Malmstedt

Tuire Malmstedt (s. 1974) on pieksämäkeläinen kirjailija ja kieltenopettaja. Tähän mennessä hän on julkaissut kolme teosta, ja neljäs, Lasitarha, ilmestyi elokuussa 2021. Dekkariseura palkitsi hänen ensimmäisen teoksensa Pimeä jää (2018) vuoden parhaana esikoisdekkarina.

Lue lisää

Kirjailijan teoksia

Tuire Malmstedt

Kaikki valta maan päällä. Uskonnolliset kultit Suomessa.

Voisi kuvitella, että uskonnollisia kultteja on vain ulkomailla. Mutta niitä on Suomessakin – yhä tänä päivänä.

Tuire Malmstedt

Luusaari

Metso & Vauramo -sarjan neljännessä osassa parin tutkii kadonneiden nuorten tapauksia.