Tuire Malmstedt

Lyijysydän

29,90

Kuvaus

Tiedot

Sukupolvet ylittävä salaisuus paljastuu vanhan murhan tutkimuksissa

Jyväskylän Vanhan pappilan lattian alta löytyy luuranko remontin yhteydessä. Vainaja on nuori nainen, jonka kuolinajankohta sijoittuu 60-luvun loppupuolelle. Luurangon mukana on haudattu peltirasia, jossa on pieni vauvan pitsimekko ja Jean-Paul Sartren näytelmä Suljetut ovet.

Rikostutkijat Matilda Metso ja Elmo Vauramo löytävät vanhoista tutkinta-arkistoista neljä nuorta naista, jotka sopivat uhrin profiiliin. Heistä yksi on kadonnut Pyhä-Häkin kansallispuistoon vuonna 1968, ja kolme muuta ovat hukkuneet samana vuonna veneonnettomuudessa Tuomiojärvellä. Onko Vanhan pappilan ruumis joku heistä?

Vuonna 1943 Amélie Bonnet pidätetään ja viedään Ravensbrückin keskitysleirille. Siellä hän ystävystyy erään naisen ja tämän tyttären kanssa. Ennen kuolemaansa ystävä pyytää Amélielta erikoista palvelusta: ”Tapathan lapseni ennen kuin he ehtivät?” Amélie päättää tehdä juuri päinvastoin – hän aikoo tehdä kaikkensa, että lapsi selviäisi leiriltä hengissä.

Miten Amélie, pappilan luuranko ja 60-luvulla kadonneet tytöt liittyvät toisiinsa?

Tuire Malmstedt on Pieksämäellä asuva kirjailija ja opettaja, jonka esikoisteos Pimeä jää palkittiin Suomen dekkariseuran Vuoden esikoisdekkari -palkinnolla. Lyijysydän on Tuire Malmstedin kehutun Metso & Vauramo -dekkarisarjan kolmas osa. Sarjan aiemmat osat Lasitarha ja Lumihauta ovat herättäneet innostusta dekkareiden ystävissä.

Kirjasta sanottua:

”Tuire Malmstedt on ensimmäisestä dekkaristaan alkaen ollut yksi suosikkidekkaristeistani ja on sitä edelleen. Tästä voi päätellä jotakin!” – Kirjarouvan elämää

”Hienosti Malmstedt jälleen kutoo yhteen kolme erillistä juonikuviota saaden aikaiseksi jännittävän, monikerroksisen ja ovelasti rakennetun psykologisen trillerin.” – Kirjojen kuisketta

Sarja

Metso & Vauramo 3

ISBN

9789523643642

E-kirja

9789523643666

Äänikirja

9789523643659

Kl.

84.2

Tyyppi

Sidottu

Sivut

400

Julkaistu

Heinäkuu 2023

Kirjailija

Tuire Malmstedt

Tuire Malmstedt (s. 1974) on pieksämäkeläinen kirjailija ja kieltenopettaja. Tähän mennessä hän on julkaissut kolme teosta, ja neljäs, Lasitarha, ilmestyi elokuussa 2021. Dekkariseura palkitsi hänen ensimmäisen teoksensa Pimeä jää (2018) vuoden parhaana esikoisdekkarina.

Lue lisää

Kirjailijan teoksia

Tuire Malmstedt

Metso & Vauramo -trilogia

Metso & Vauramo -trilogia yhdessä paketissa.

Tuire Malmstedt

Lumihauta

Järkyttävä perhesurmatutkinta suistaa rikostutkija Matilda Metson raiteiltaan. Hän palaa lapsuudenmaisemiinsa Angeliin toipumaan, mutta järkyttyy lisää saadessaan kuulla, että hänellä on yksi elossa oleva sukulainen. Sukumysteeriä tutkiessaan Matilda huomaa, että Angelin kylä on täynnä vaiettuja salaisuuksia. Selvitystyö tutustuttaa hänet kulttiin, joka toimittaa uhrimenoja ja rakentaa erämaahan ihmisen näköisiä lumihahmoja.

Jyväskylässä Elmo tiimeineen selvittää perhesurmaa, jonka tutkinta saa erikoisia käänteitä, kun ilmenee, että tapaus saattaa liittyä Matildan traagiseen menneisyyteen. Juttu uhkaa syöstä koko henkirikosyksikön kriisiin ja Elmo joutuu ensimmäistä kertaa myöntämään, että kaikki tapaukset eivät välttämättä koskaan ratkea.