Leigh Bardugo

Varjo ja riipus

24,90

Kuvaus

Tiedot

Kaksi orpoa, maagisia voimia ja rakkautta 

Alina Starkov on teini-ikäinen orpotyttö ja rivisotilas, joka tietää ettei välttämättä selviä hengissä ensimmäisestä vaelluksestaan Sysikuilun halki. Sysikuilu on yliluonnollisen pimeä ja synkkä alue, joka kuhisee ihmislihaa syöviä hirviöitä. Se katkaisee ravkalaisten pääsyn merelle, ja retkikunnat ylittävät alueen säännöllisesti kuljettaakseen meritse tulevia tarvikkeita. Kun Alinan rykmentti joutuu raivoisan hyökkäyksen kohteeksi, hänen uinuneet voimansa heräävät eloon.

Tieto Alinan poikkeuksellisesta kyvystä leviää ja hänet pestataan grishojen eliittisotajoukkoihin. Joukkojen pahamaineinen mutta lumoava johtaja Varjo uskoo, että Alinan voima riittää tuhoamaan Sysikuilun ja yhdistämään sodan rikki repimän valtakunnan, mutta vain Alina pystyy hallitsemaan kesyttämätöntä kykyään. Kun menneisyyden salaisuudet alkavat paljastua, Alina ymmärtää, että ne voivat tuhota paitsi hänen kotimaansa myös kaiken mitä hän rakastaa.

Sarja

Grishaversumi 1

ISBN

9789527269848

E-kirja

9789523640207

Äänikirja

9789523640221

Kl.

N84.2

Alkuteos

Shadow and Bone

Alkuteoksen kieli

Englanti

Suomentanut

Jussi Korhonen

Sivut

333

Tyyppi

Sidottu

Julkaistu

Lokakuu 2019

Arvostelut

"Bardugon venäläisperäisessä maailmassa on suomalaisellekin lukijalle tuttuja piirteitä."

Helsingin Sanomat

Kirjailija

Leigh Bardugo

Leigh Bardugo on yhdysvaltalainen nuortenkirjailija, jonka teoksia on myyty yli kolme miljoonaa kappaletta. Jerusalemissa syntynyt kirjailija asuu Los Angelesissa Kaliforniassa. Grishaversumi-trilogiaan perustuvaa Netflix-sarjaa alettiin esittää keväällä 2021.

Lue lisää

Kirjailijan teoksia

Leigh Bardugo

Paluu Grishaversumiin -sarja

Paluu Grishaversumiin -sarja yhdessä paketissa.

Leigh Bardugo

Varjo ja riipus -trilogia

Varjo ja riipus -trilogia yhdessä paketissa.