Leigh Bardugo

Salatun tiedon seura

30,90

Kuvaus

Tiedot

Romaani vallasta, etuoikeuksista, mustasta magiasta ja murhista huippuyliopistojen maailmassa.

Galaxy ”Alex” Stern on Yalen aloittavan vuosikurssin epätyypillisin opiskelija. Los Angelesin laitamilta kotoisin oleva Alex on koulunsa keskeyttänyt hippiperheen lapsi, joka on ajautunut hämärien huumekauppias-poikaystävien ja pätkätöiden maailmaan, ja vielä paljon pahempaan. Itse asiassa hän on nyt, kaksikymmenvuotiaana, raa’an ja selvittämättömäksi jääneen joukkomurhan ainoa selviytyjä. Joku voisi sanoa, että hän on haaskannut elämänsä. Mutta sairaalavuoteella Alexille tarjotaan uusi mahdollisuus: hän pääsee aloittamaan opiskelun yhdessä maailman parhaista yliopistoista. Mistä oikein on kysymys, miksi juuri hän?

Kun Alex saapuu New Haveniin toteuttamaan hyväntekijänsä antamaa tehtävää seurata Yalen salaseurojen toimia, hänelle ei vieläkään ole selvinnyt miksi. On yleisesti tiedossa, että seuroja on kahdeksan, vain harva on kuullutkaan yhdeksännestä, johon Alex on kutsuttu. Muiden seurojen kahdeksan ikkunatonta holvia ovat silmäätekevien vakiopaikkoja. Niissä käyvät valtiomiehet, Wall Streetin johtajat ja muut maan rikkaat ja mahtavat, joiden okkultistiset harrastukset ovat oudompia ja häikäilemättömämpiä kuin kukaan voisi kuvitellakaan. He leikkivät mustan magian kanssa. He herättävät kuolleita henkiin. Ja, silloin tällöin, he käyvät elävien kimppuun.

Salatun tiedon seura on Leigh Bardugon ensimmäinen aikuisille suunnattu romaani. Häneltä on aiemmin julkaistu nuorille aikuisille suunnattu, Grishaversumi-maailmaan sijoittuvat Varjo ja riipus -sarja sekä Korppien kehä. Syksyllä 2023 ilmestyy Paluu Grishaversumiin -sarjan päätösosa, Hämärän valtakunta. Näihin kirjoihin perustuvan Shadow and Bone -hittisarjan kaksi kautta on katsottavissa Netflixissä.

Kirjasta sanottua:

”Fantasiakirjailija Leigh Bardugon ensimmäinen aikuisille suunnattu teos on täysosuma.” – Vesa Sisättö, HS.fi

ISBN

9789523643253

E-kirja

9789523643383

Äänikirja

9789523643376

Alkuteos

Ninth House

Alkuteoksen kieli

Englanti

Suomentanut

Meri Kapari

Julkaistu

Toukokuu 2023

Kl.

84.2

Tyyppi

Sidottu

Sivut

500

Kirjailija

Leigh Bardugo

Leigh Bardugo on yhdysvaltalainen nuortenkirjailija, jonka teoksia on myyty yli kolme miljoonaa kappaletta. Jerusalemissa syntynyt kirjailija asuu Los Angelesissa Kaliforniassa. Grishaversumi-trilogiaan perustuvaa Netflix-sarjaa alettiin esittää keväällä 2021.

Lue lisää

Kirjailijan teoksia

Leigh Bardugo

Kuninkaan arvet

Huippusuosittu Grishaversumi-sarja jatkuu uudella teosparilla. Kuninkaan arvet jatkuu siitä, mihin Hämärän valtakunta päättyy.

Leigh Bardugo

Paluu Grishaversumiin -sarja

Paluu Grishaversumiin -sarja yhdessä paketissa.