Maailma kylässä -festivaalin pääpuhuja on Aulan kirjailija Andri Snær Magnason

Ajankohtaista - 17.5.2021

Islantilainen kirjailija Andri Snaer Magnason on
on ehdolla Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkintoehdokkaaksi teoksellaan Ajasta ja vedestä.

Islantilainen kirjailija Andri Snær Magnason on virtuaalisesti pidettävän Maailma kylässä -festivaalin pääpuhuja. Hän esiintyy lauantaina 29.5. kello 19.10. Tutustu ohjelmaan Maailma kylässä -festivaalin nettisivuilla.

Andri Snær Magnason on palkittu islantilainen kirjailija, joka ottaa teoksissaan kantaa maailman ja yhteiskunnan epäkohtiin sadun, fantasian ja huumorin keinoin. Lukuisille kielille käännetty kirjailija on aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija ja vuonna 2016 hän oli ehdolla Islannin presidentinvaaleissa, joissa hän sai kolmanneksi eniten ääniä.

Andri Snær Magnason on ehdolla Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkintoehdokkaaksi teoksellaan Ajasta ja vedestä. Teos on filosofisesti, kirjallisesti, henkilökohtaisesti ja tieteellisesti perusteltu lähestymistapa ilmastonmuutokseen – alkaen taivaallisista lehmistä kertovista ikivanhoista myyteistä isovanhempien ja sukulaisten tarinoihin, kohtaamisiin tutkijoiden kanssa ja keskusteluihin Dalai-laman kanssa. Se on myös vakava kutsu ryhtyä toimeen.

Kirjan on suomentanut Tapio Koivukari ja se on saatavana verkkokirjakaupoissa, Aulan omassa nettikaupassa ja äänikirjana lukuaikapalveluissa. Lue lisää kirjasta.

Andri Snær Magnasonin teoksen Ajasta ja vedestä kirjan kansi