Tutkittua tietoa nuorena pysymisestä, “uusi Elena Ferrante”, holokaustiselviytyjän toivokirja ja muut Aulan kirjauutuudet

Ajankohtaista - 5.1.2021

Aula & Co:n kirjakatalogi esittelee kaikki kevään 2021 kirjauutuudet. Katalogi on luettavissa myös PDF-muodossa sekä Issuu-muodossa.

Kirjankustantamo Aula & Co jatkaa kasvamistaan itsenäisenä kustantamona. Kevään kirjauutuudet pitävät sisällään muun muassa menestyskirja Auschwitzin tatuoijan kirjoittajan Heather Morrisin uutuuden, David Sinclairin hurjia mutta tieteeseen perustuvia väitteitä vanhenemisen hidastamisesta, poikkeuksellisen komean keittokirjan sekä huippukirjoittajien sensuellin novellikokoelman keväästä, jolloin lähirakkauden puutosta korvattiin mielikuvituksella.

Aula & Co:n kirjakatalogi esittelee kaikki kevään 2021 kirjauutuudet. Katalogi on luettavissa myös PDF-muodossa sekä Issuu-muodossa.

Tammikuun kirjauutuudet

Tietokirja Elinkaari, kirjailija David Sinclair

David Sinclair: Elinkaari

David Sinclair väittää maailmalla paljon kohtua aiheuttaneessa kirjassaan, että vanhenemista voi kutsua sairaudeksi joka on hoidettavissa. Arvostettu tutkija kertoo kirjassaan, mistä vanheneminen johtuu ja mitä sille voi tehdä. 
Suomentanut Teija Hartikainen, ilmestyy 15.1.

Elämäkert Maailman onnellisin mies

Eddie JakuMaailman onnellisin mies

Satavuotiaan keskitysleiriselviytyjän muistelmat sädehtivät toivoa maailman tummimmalla hetkellä. Maailman onnellisin mies on myös holokaustiselviytyjän uskomattoman myönteinen elämänopas. 
Suomentanut Aki Räsänen, ilmestyy 27.1.

Tiedonjanoinen joogi, tietokirja joogasta

Matti Rautaniemi: Tiedonjanoinen joogi

Ensimmäinen suomalainen yleisesitys joogasta. Kirja valaisee viihdyttävästi joogan historiallista muutosta, joogafilosofian kiemuroita ja kommentoi ajankohtaisia joogakeskusteluja. Ilmestyy 15.1.

Satokausireseptit Sadonkaari-keittokirjasta

Jatta Heinlahti ja Jonna MonolaSadonkaari

Sadonkaari on suurella rakkaudella ja intohimolla hyvään ruokaan ja nautiskeluun sekä hemmotteluun laadittu tunnelman luoja. Se on vuoden kauneimpia ja innostavimpia keittokirjoja. Ilmestyy 7.1.

Kiinalainen romaani Näkymättömyysviitta

Ge FeiNäkymättömyysviitta

Yksi viime vuosien ainutlaatuisimmista kiinalaisista kaunokirjallisista teoksista kertoo ex-vaimonsa perään haikailevasta miehestä, epäonnesta, pahasta tahdosta – ja huippuluokan äänentoistosta. Suomentanut Rauno Sainio, ilmestyy 24.1.

Elämäkerta Lennon - Rocktähden elämä rakkaudet ja kuolema

Leslie Ann-JonesLennon

John Lennon -elämäkerrassa ääneen pääsevät niin Paul McCartney, ensimmäinen vaimo Cynthia ja heidän poikansa Julian, entinen tyttöystävä May Pang kuin Andy Peebles, viimeinen brittitoimittaja joka haastatteli Lennonia vain muutamaa päivää ennen tämän kuolemaa. Ilmestynyt.

Helmikuun kirjauutuudet

Urheiluromaani Huuhkajan siivet

Juha Hietanen: Huuhkajan siivet

Pitkän linjan tv-juontajan jalkapalloaiheinen esikoisromaani osoittaa, että ei ole sankareita ilman intohimoisia kannattajia. Ilmestyy 24.2.

Koskettava romaani Yksinäisyyden jälkeen, kirjoittanut Benedict Wells

Benedict WellsYksinäisyyden jälkeen

Komeetan lailla nousevan kansainvälisen tähden koskettava romaani rakkaudesta, menettämisen tuskasta ja uusista mahdollisuuksista. Suomentanut Raimo Salminen, ilmestyy 25.2.

Klassikko Lessico famigliare Natalia Ginzburg

Natalia GinzburgKieli jota puhuimme

Klassikon asemaan nousseessa teoksessaan Kieli jota puhuimme Natalia Ginzburg kuvaa torinolaista perhettä Mussolinin ajan Italiassa. Ginzburgia on usein verrattu Elena Ferranteen, vaikka tosiasiassa Ginzburg oli ennen Ferrantea. Suomentanut Elina Melander, ilmestyy 25.2.

Trilleri Petturi

Risto MiettinenPetturi

Risto Miettinen onnistuu ihailtavasti yhdistämään vastustamattomasti etenevän toiminnan ja ihmistä tarkasti ja herkästi havainnoivan kerronnan esikoistrillerissään. Ilmestyy 26.2.

Lastenromaani Eevin eläinmaailma, kirjoittanut Matt Haig

Matt Haig: Eevin eläinmaailma

Vauhdikas ja jännittävä lastenkirja menestysteoksen Poika nimeltä Joulu tekijältä. Kirja kertoo eläimistä ja suhteestamme luontoon, koulumaailmasta ja siitä, kuinka olla oma itsensä. Suomentanut Sarianna Silvonen, ilmestyy 19.2.

Myöhemmin keväällä ilmestyvät kirjauutuudet:

Kevät ilman kosketusta_eroottinen novellikokoelma

Jan Erola (toim.): Kevät ilman kosketusta

Sensuelli novellikokoelma keväästä, jolloin lähirakkauden puutosta korvattiin mielikuvituksella. Kirjoittajat: Lotta Backlund, Laura Gustafsson, Petra Forsten, Tiia Forsström, Jenni Janakka, Artemis Kelosaari, Katja Kettu, Pauliina Laitinen, Markus Leikola, Sampo Marjomaa, Salla Nazarenko, Mike Pohjola, Maija Salmi, Miina Supinen, Karoliina Timonen, Sinikka Vuola, Tuija Välipakka ja Jaakko Yli-Juonikas. Ilmestyy 3.3.

Tarinoita toivosta -kirja_kirjailija Heather Morris

Heather MorrisTarinoita toivosta

Heather Morris on poikkeuksellinen tarinankertoja, joka on myynyt kirjoillaan Auschwitzin tatuoija ja Cilkan tarina lähes 10 miljoonaa kappaletta. Teoksessaan Tarinoita toivosta hän jakaa salaisuuden menestyksensä takana ja kertoo myös ihmeellisen kohtaamisen Auschwitzin tatuioijan Lale Sokolovin kanssa. Suomentanut Teija Hartikainen, ilmestyy 23.3.

Historiallinen romaani Mykistynyt mies_Jukka Laajarinne

Jukka Laajarinne: Mykistynyt mies

Filosofi ja runoilija Pyrrhon, skeptisismin kehittäjä, vaeltaa Aleksanteri Suuren hovin mukana Kaukoitään. Pyrrhon toimii Aleksanteri Suuren sankaruuden kirjaajana, pr-henkilönä jonka tehtävä on kirjoittaa historiaa, tapahtumien todellisesta kulusta piittaamatta. Ilmestyy 23.3.