Jyväskylän kirjamessut: Finlandia-ehdokas Sami Tissari ja monia muita Aulan kirjailijoita

Kirjoittanut Nora Varjama | Ajankohtaista - 17.11.2022

Jyväskylän kirja, ruoka ja viini -messut järjestetään vuonna 2022 totuttuun tapaan Jyväskylän paviljongilla. Kirjailijavieraina tapahtumassa ovat tuore Finlandia-ehdokas Sami Tissari, Markus Leikola, Ari Turunen ja Tuire Malmstedt.

Jyväskylän kirjamessut tarjoavat mielenkiintoisia kirjailijahaastatteluja ja upeita uutuuskirjoja. Tutustu messuohjelmaan ja tule hankkimaan ihania kirjallisuuselämyksiä ja inspiraatiota loppusyksyyn! Jyväskylän kirjamessut on mainio tilaisuus ostaa joulun lahjakirjat edullisesti.

Aulan kirjailijoista Jyväskylään saapuvat Tuire Malmstedt, Markus Leikola, Ari Turunen sekä tuore Finlandia-ehdokas Sami Tissari. Kaikki esiintyvät lauantaina 26.11.

Lauantai 26.11. klo 12.30 (Silta-lava). Tuire Malmstedt: Lumihauta
Palkitun dekkaristin uutuus yhdistää poikkeuksellisen rikostutkinnan pohjoisen armottomaan luontoon. Dekkarisarjan tapahtumat sijoittuvat muun muassa Jyväskylään. Sarjan ensimmäinen osa Lasitarha ilmestyi vuonna 2021.

Lauantai 26.11. klo 13.00 (Päijänne). Markus Leikola: Sodan ja rauhan kronikka
Kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, Itä-Eurooppaa neljän vuosikymmenen ajan seurannut Markus Leikola alkoi kirjoittaa. Sota tuntui siltä kuin veli olisi iskenyt tikarin veljen selkään, niin monin sitein ovat valtiot ja kansat olleet toisissaan kiinni. Sodan ja rauhan kronikka on tarkkanäköinen esseeteos sodasta ja rauhasta, Ukrainasta ja Venäjästä.
+ Markus Leikola esiintyy myös Yle-osastolla klo 14.30

Lauantai 26.11. klo 15.30 (Jyväsjärvi-lava). Ari Turunen: Teette niin kuin minä sanon
Ajankohtainen kirja kertoo pomottajista ja päällepäsmäreistä, jotka tietävät omasta mielestään kaiken aina muita paremmin. Heitä on kaikkialla: työpaikoilla, hallinnossa, suvussa ja valtioiden johdossa. Miten koulukiusaajiksi luokiteltavista häiriköistä tulee valtioiden johtajia ja millainen maailma olisi ilman heitä?

Lauantai 26.11. klo 16.00–16.50 (Päijänne-lava). Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat.
Vuoden 2022 kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat nousevat lavalle kirjallisuustoimittaja Seppo Puttosen haastateltaviksi. Mukana myös Finlandia-ehdokkaamme Sami Tissari (Krysa).

Katso kirjamessujen koko ohjelma tästä!

Lämpimästi tervetuloa!