Aulan ystäväkirja: Kari Haakana kertoo esikoisdekkaristaan

Ajankohtaista - 1.8.2022

Aulan toisena haastateltavana oli kirjailijamme Kari Haakana. Hänen esikoisdekkarinsa Välitön uhka on tiukka ja koukuttava trillerisarjan aloitus.

Mikä on historiasi kirjoittamisen suhteen?
– Pitkä ja monipolvinen. Olen kirjoittanut koko ikäni, pääasiassa asiatekstejä. Olin pitkään hyvin aktiivinen bloggaaja ja olen kirjoittanut eri julkaisijoille blogeja myös ammattimaisesti. Ensimmäisen kaunokirjallisen käsikirjoitukseni kirjoitin kun olin 18; käsikirjoitusta ei koskaan julkaistu, mutta Martti Anhava kirjoitti sille erittäin kauniin hylsyn.

Esittele viimeisin kirjasi lyhyesti.
– Välitön uhka on tarina väkivallasta, menetyksestä, kostosta ja niiden hinnasta. Kirja on usean henkilön näkökulmasta kirjoitettu trilleri, joka on sarjan ensimmäinen osa.

Kauanko olet työstänyt kirjaa?
– Muutamia vuosia.

Mistä sait idean tähän kirjaan?
– Olin pitkään halunnut kirjoittaa jännityskirjan, joka veisi lukijan mukanaan ja jonka ydin olisi päähenkilöiden henkilökohtaisessa motivaatiossa. Juonenkäänteet rakentuivat kirjoitusprosessin myötä.

Mitkä ovat mielestäsi keskeisiä aiheita tai teemoja kirjassasi? 
– Kosto, menetys, poliittinen väkivalta, väkivallan kaupallinen ulkoistaminen ja oman käden oikeus ja sen moraaliset perusteet.