Omakohtaisen perhetragediaromaanin kirjoittanut Kevin Chen oli säkenöivä kirjailijavieras

Ajankohtaista - 28.5.2024

Taiwanilainen kirjailija Kevin Chen vieraili kymmenettä vuottaan juhlivassa kirjallisuustapahtumassa Helsinki Litissä. Hänen romaaninsa Aavekaupunki perustuu osittain hänen omakohtaisiin kokemuksiin. Se on koskettava kertomus särkyneistä perhesuhteista, perinteisten normien kahleista ja oman identiteetin etsinnästä ympäröivän yhteisön puristuksessa. – Uskotteko te aaveisiin Suomessa? Taiwanissa aaveet lävistävät jokapäiväisen elämän, Kevin Chen sanoo Ylen haastattelussa. Helsinki Lit Savoy-teatterissa Helsingissä 24.-25.5. Kevin […]

Taiwanilainen kirjailija Kevin Chen vieraili kymmenettä vuottaan juhlivassa kirjallisuustapahtumassa Helsinki Litissä.

Hänen romaaninsa Aavekaupunki perustuu osittain hänen omakohtaisiin kokemuksiin. Se on koskettava kertomus särkyneistä perhesuhteista, perinteisten normien kahleista ja oman identiteetin etsinnästä ympäröivän yhteisön puristuksessa.

– Uskotteko te aaveisiin Suomessa? Taiwanissa aaveet lävistävät jokapäiväisen elämän, Kevin Chen sanoo Ylen haastattelussa.

Helsinki Lit Savoy-teatterissa Helsingissä 24.-25.5. Kevin Chenin lisäksi vieraita olivat muun muassa Elizabeth Strout, Maja Lunde ja Nathan Hill.

Lue Tuulevin lukublogin festivaaliraportti
Tuijatan festivaaliraportti
Kevin Chenin haastattelu MTV:n uutisissa
Kevin Chenin haastattelu Ylellä

Kevin Chen syntyi vuonna 1976. Hän aloitti uransa elokuvanäyttelijänä ja on esiintynyt useissa taiwanilaisissa ja saksalaisissa elokuvissa kuten GhostedKung Bao Huhn, and Global Player. Hän asuu romaaninsa päähenkilön tavoin Saksassa, Berliinissä. Hän on julkaissut useita romaaneja, esseitä ja novelleja ja voittanut useita kirjallisuuspalkintoja, muun muassa Taiwanin kirjallisuuspalkinnon kaksi kertaa. 

Romaanin on suomentanut suoraan kiinasta Rauno Sainio. Sainio on tehnyt Aula & Co:lle myös muita suomennoksia kuten Liu Cixinin ylistetyn Muistoja planeetta Maasta -trilogian. Sarjan ensimmäisestä osasta Kolmen kappaleen probleema tehty ison tuotannon tv-sarja tulee 21.3. Suomen Netflixiin nimellä 3 Body Problem.

Kevin Chen: Aavekaupunki