Poika joka käveli vetten päällä -kirja ammentaa Stranger Thingsin tummasta maailmasta

Ajankohtaista - 24.5.2022

Poika joka käveli vetten päällä on tarina, joka alkoi hiipiä Ahnbergin mieleen jo noin seitsemän vuotta sitten. Mitä enemmän aikaa kului, sitä enemmän hän ajattelin kirjan päähenkilön, Danielin elämää. 

Daniel on 14-vuotias poika amerikkalaisessa Saltvillen pikkukaupungissa 90-luvulla. On aika ennen älypuhelimia ja internettiä. Kesäisin lapset viettävät aikaa kesäleireillä kuten myös Daniel. Pian hänelle kuitenkin selviää, ettei kyse ole aivan tavallisesta kesäleiristä. Lapsilla alkaa ilmetä yliluonnollisia voimia ja leirivanhemmat uskovat olevansa jumalia. Myöhemmin leirin päätteeksi järjestetään tulikoe, jossa Daniel tapaa Dark-nimisen olion. Dark on hänen yliluonnollisten voimiensa lähde.

Niklas Ahnbergin kirja on Suomen mittakaavassa hyvin ihmeellinen. Harvoin tämän tapaista laadukasta ja rikasta fantasiaa Suomessa julkaistaan. Tarina etenee jännityskertomuksen tavoin ja ammentaa amerikkalaisen kauhu- ja fantasiakirjallisuuden perinteestä luoden mysteerien värittämän rinnakkaistodellisuuden. 

Ahnberg itse kuvailee, että tarina juurtui väkisin Yhdysvaltoihin, eikä sitä mitenkään olisi voitu sijoittaa muualle. Tarina ikään kuin valitsi hänet, eikä toisin päin. Ahnberg irtisanoutui päivätyöstään ja lähti Kentuckyyn serkkunsa luokse etsimään tarinalle sen puuttuvia palasia. Hän tapasi Lexingtonissa, Louisvillessä, Cincinnatissa ja niiden lähialueilla mahtavia ihmisiä, ja sai kokea aitoa kirkkotunnelmaa, sekä tutkia alueella toimineen kultin museoituja rakennuksia ja historiaa. Sieltä se alkoi ja tähän se päättyi, mutta tämä kirja on vasta tarinan alku. Poika joka käveli vetten päällä on Daniel Dark – trilogian ensimmäinen osa. Ahnberg mainitsi toisen osan olevan jo pitkällä. 

Jos tää kirja pitäis tiivistää yhteen lauseeseen niin mä sanoisin, että hyvä ja paha ei ole koskaan niin mustavalkoinen asia. Kukaan ei ole täysin hyvä eikä kukaan ole täysin paha tässä kirjassa.” – Niklas Ahnberg kirjastaan Poika joka käveli vetten päällä

Inspiraationsa hän on kerännyt erilaisista kirjoista, sarjakuvista, tv-sarjoista ja elokuvista. Niistä tärkeimpiä ovat olleet Nathan Hillin The Nix, Stephen Kingin ja Jonathan Franzenin romaanit sekä tunnetut sarjat Stranger Things ja The OA. Myös animesarjat Naruto ja Neon Genesis Evangelion ovat olleet tärkeitä inspiraation lähteitä Ahnbergille. 

Ahnbergin teksteissä näkyy fantasiakirjojen parissa vietetty nuoruus sekä vaikuttava tyyli kirjoittaa kokonaisia maailmoja, jossa hän, mutta myös lukija itse voisi elää.

Poika joka käveli vetten päällä on juuri ilmestynyt kirjakauppoihin sekä se on tilattavissa suoraan Aulan verkkokaupasta. Hae omasi ja lumoudu fantasian mystiseen maailmaan!