Kolmas maa ja Caracasissa on vielä yö -romaanien kirjoittaja Karina Sainz Borgo Helsinki Lit -tapahtumassa 14.5.2022

Ajankohtaista - 3.5.2022

Venezuelasta kotoisin oleva kirjailija Karina Sainz Borgo nähdään Helsinki Lit -käännöskirjatapahtumassa lauantaina 14.5.2022. Sainz Borgo on tunnettu romaaneistaan Caracasissa on vielä yö ja Kolmas maa.

Käännöskirjafestivaali Helsinki Lit järjestetään 13.-14.5.2022 Helsingin Bio Rex -elokuvateatterin salissa. Tapahtuma kokoaa yhteen mielenkiintoisia ulkomaisia kirjailijoita. Aulan kirjailijoista tapahtumassa nähdään romaaneistaan Kolmas maa (2022) ja Caracasissa on vielä yö (2019) tunnettu kirjailija Karina Sainz Borgo. Meri Valkama haastattelee Sainz Borgoa Helsinki Lit:issä lauantaina 14.5. klo 16.15-17.

Venezuelasta kotoisin oleva Karina Sainz Borgo on kirjailija ja toimittaja. Hän muutti Espanjaan viitisentoista vuotta sitten ja asuu nykyään Madridissa. Hänen romaaninsa Caracasissa on vielä yö herätti ilmestyessään suurta kansainvälistä kiinnostusta, ja voitti muun muassa Ranskassa arvostetun Grand Prix de l’Héroïne Madame Figaro -kirjallisuuspalkinnon 2020. Maaliskuussa 2022 ilmestynyt Kolmas maa on romaani Angustias Salveirosta, joka saapuu syrjäiseen Mezquiten kylään hulluuden partaalla häilyvän miehensä ja kuolleiden kaksosvauvojensa kanssa. Kylä kuhisee laittomia siirtolaisia ja naisia, jotka pyrkivät parempaan elämään, mutta joutuvat henkensä pitimiksi myymään lopulta myös itseään. Sainz Borgo on saanut kiitosta muun muassa tavasta, jolla hän romaaneissaan kuvaa venezuelalaisten ihmisten kokemuksia.