Navalnyin tiedottajan romaani, paluu Grishaversumiin, kirja valaiden kommunikaatiosta – Aulan kesän ja syksyn 2022 uutuuskirjat

Ajankohtaista - 19.4.2022

Aula & Co:n kesän ja syksyn kirjat listattuna alla, olkaa hyvät.

Aula & Co on kuusivuotias, kasvava kustantamo. Julkaisemme sekä suuren yleisön lukuhittejä että kiinnostavia romaaneja maailmalta, populaaritieteellisiä ja terveyteen liittyviä tietokirjoja ja taitavia dekkareita. Aula & Co:n kesän ja syksyn kirjat listattuna alla, olkaa hyvät. Katalogia voit selata PDF-muodossa tai Issuussa.

Kira Jarmyshin Naisten selli nro 3 on Navalnyin tiedottajan kokemuksiin perustuva romaani Venäjän nykytodellisuudesta. Ukrainalaisen Jevhenija Kuznjetsovan Kysykää Mialta seuraa neljän sukupolven naisten elämää yhden kesän aikana. Se on ehdolla EU:n kirjallisuuspalkinnon saajaksi.

Lillian Fishmanin Halun säännöt on rohkea kirjallinen debyytti seksuaalisuudesta ja vallasta. Kirja julkaistaan USA:ssa kesällä ja se on listattu yhdeksi vuoden 2022 odotetuimmaksi teokseksi.

Johanna Hedmanin Trio on kypsä esikoisromaani, joka kuvaa tarkasti nuoruuden unelmien kaikkivoipaisuutta ja niiden hajoamista. Romaani oli Ruotsissa viime vuoden puhutuimpia teoksia.

Samoilla linjoilla on myös seksipositiivisista tietokirjoistaan tunnetun Salla Nazarenkon esikoisromaani Miehen tuoksu. Se on suorasukainen ja tarkka kuvaus seksistä rakkautta janoavan naisen elämässä.

Menestysromaanin Sydämenlyönneissä ikuisuus kirjoittajan Jan-Philipp Sendkerin uutuus on Kapinallinen ja varas. Se aloittaa uuden koskettavan rakkaustarinoiden sarjan.

Ane Rielin Tiimassa muistisairas ystävystyy kuuron pojan kanssa ja yrittää samalla muistaa, mitä hänen miehelleen tapahtui. Epätavallinen jännitysromaani ihmisistä, joista emme edes tienneet olevamme kiinnostuneita.

Olivie Blaken hittiromaanissa Atlas 6 Aleksandrian seuran kokelaat kisaavat tiedon, tieteen, taikuuden ja taistelulajien kentillä, liittoutuvat ja juonivat. Parhaat selviävät jatkoon hengissä. Kirja on ollut jättimäinen TikTok-hitti. 

Tove Alsterdal palkittiin Pohjoismaiden parhaan dekkarin Lasiavain-palkinnolla vuonna 2021. Vajoama jatkaa Alsterdalin Twin Peaks-tyyppiseen miljööseen sijoittuvaa dekkarisarjaa. Myös suomalainen Tuire Malmstedt on palkittu dekkaristi. Lumihauta yhdistää poikkeuksellisen rikostutkinnan pohjoisen armottomaan luontoon.

Kiinalaisen Liu Cixinin Pallosalamassa Chen alkaa selvittää tappavan luonnonilmiön salaisuutta, kun hänen vanhempansa kuolevat pallosalaman voimasta. Etsintä johtaa Chenin kokeelliseen armeijan aselaboratorioon ja hylätylle Neuvostoliiton aikaiselle tiedeasemalle.

Victoria Aveyardin Miekan murtaja on ”tolkienilaista fantasiaa, jossa keskiaikaisessa maailmassa ritarit saavat vastaansa velhoja ja hirviöitä – mutta kertomuksen keskushenkilöt ovat nuoria naisia.” (Helsingin Sanomat edellisestä teoksesta). Leigh Bardugon Korppien kehä on kiihkeästi odotettu paluu Grishaversumiin. J. J. Arcanjon nuortenkirjassa Varkaiden akatemia vorokoululaiset oppivat Robin Hoodin tavoille.

Tietokirjamme kertovat eläinkommunikaatiosta, riippuvuuksista, sodasta ja siirtolaisuudesta. Tom Mustillin Kuinka puhua valasta on kiehtova tutkimusmatka maailman suurimman nisäkkään elämään ja samalla eläinkommunikaation tulevaisuuteen. Riku Siivosen ja Bob Malmin Ihan tavallinen kokaiinikauppias on vetävästi kirjoitettu elämäkerta ja tarina riippuvuudesta, joka vie mennessään.

Markus Leikolan Sodan ja rauhan kronikka esittelee teoksessaan Ukrainan sodan vuosisataiset taustat ja yllätyskäänteet. Oivaltavassa tekstissä kietoutuvat yhteen sotatoimet, diplomatia, kulttuuri, talous ja viestintä.

Ibrahima Balden & Amets Arzallus Antian Pikkuveli antaa inhimilliset kasvot siirtolaisuudelle.