Johanna Hedman

Trio

Alkuperäinen hinta oli: 29,95€.Nykyinen hinta on: 14,47€.

Kuvaus

Tiedot

Vangitseva esikoisromaani nuoruudesta ja aikuiseksi kasvamisesta

Thora, Hugo ja August viettävät kaiken aikansa yhdessä. Kaksikymppiset tukholmalaisnuoret istuskelevat kahviloissa, pyöräilevät kesäöinä Djurgårdenin puistossa, lähtevät kevätretkelle Pariisiin.

Kolmikon väliset herkät suhteet uhkaavat alinomaan järkkyä, ja pinnan alta kumpuaa vahvoja tunteita yhteiskuntaluokista ja identiteeteistä. Thora on vanhan rikkaan suvun vesa, Augustin intohimo on taiteessa. Hugo on hiljaisempi. Vahvasti kuohuvat tunteet vetävät kolmikkoa yhteen ja samalla hajottavat. Näihin tunteisiin Hugo joutuu vuosia myöhemmin palaamaan, kun Thoran ja Augustin tytär etsii hänet käsiinsä ja haluaa tietää, mitä hänen vanhempiensa nuoruudessa tapahtui.

Trio kuvaa tarkasti nuoruuden unelmien kaikkivoipaisuutta ja kuolemanvakavuutta sekä niiden hajoamista.

Johanna Hedman (s.1993) on ruotsalainen kirjailija ja politiikantuntija. Rauhan- ja konfliktintutkimusta, kirjallisuutta ja kansainvälisiä suhteita opiskellut Hedman on asunut ja työskennellyt Pariisissa, Etelä-Intiassa sekä New Yorkissa Ruotsin YK-edustossa. Valtavan arvostelumenestyksen saavuttanut Trio on hänen esikoisromaaninsa.

“Ihastuttava. Tosiystävyyden, kohtalokkaan rakkauden ja koko elämän kestävien ihmissuhteiden ylistys. Loistava ja paljon kehuttu romaani, johon ainakin Sally Rooneyn lukijat tulevat ihastumaan.” – Bookseller

“Syvällinen ja tarkka tutkielma ihmissuhteiden mekanismeista.” – Sveriges Radio

Trio on herkästi viritetty ja hyvin kirjoitettu romaani ajasta, jolloin elämä on tanssia epävarmuuden kanssa. Se on kuvaus nuoruuden haparoinnista ja tutkielma läheisyydestä ja pelosta.” – KULT Magasin

ISBN

9789523642638

E-kirja

9789523642805

Äänikirja

9789523642812

Kl.

84.2

Alkuteos

Trion

Alkuteoksen kieli

Ruotsi

Suomentanut

Jonja Rajala

Tyyppi

Sidottu

Sivut

388

Julkaistu

Elokuu 2022