Markus Leikola

Sodan ja rauhan kronikka

27,90

Kuvaus

Tiedot

Tarkkanäköinen esseeteos sodasta ja rauhasta, Ukrainasta ja Venäjästä

Kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, Itä-Eurooppaa neljän vuosikymmenen ajan seurannut Markus Leikola alkoi kirjoittaa.

Sota tuntui siltä kuin veli olisi iskenyt tikarin veljen selkään, niin monin sitein ovat valtiot ja kansat olleet toisissaan kiinni. Helmikuun 2022 jälkeen paluuta entiseen ei ole: pimeys on laskeutunut Moskovan ylle samalla kun Ukrainan viljapellot ovat värjäytyneet vereen ja pandemian runtelema maailma ympärillä kääntynyt uuteen asentoon.

Leikola esittelee teoksessaan Ukrainan sodan vuosisataiset taustat ja yllätyskäänteet. Oivaltavassa tekstissä kietoutuvat yhteen sotatoimet, diplomatia, kulttuuri, talous ja viestintä.

Kirjailija-toimittaja Markus Leikola teki ensimmäisen matkansa Moskovaan ja Kiovaan tasan 40 vuotta sitten. Hänet on palkittu Itä-Euroopan raportoinnistaan valtion tiedonjulkistuspalkinnolla ja Suomen Kuvalehden journalistipalkinnolla. Lisäksi Leikola on kirjoittanut useamman näytelmän Kremlin uskomattomista käänteistä.

ISBN

9789523643093

Julkaistu

Elokuu 2022

Sivut

340

Formaatti

Nidottu, Nidottu (signeerattu)

Kirjailija

Markus Leikola

Kirjailija-toimittaja Markus Leikola teki ensimmäisen matkansa Moskovaan ja Kiovaan tasan 40 vuotta sitten. Hänet on palkittu Itä-Euroopan raportoinnistaan tiedonjulkistamisen valtionpalkintolla ja Suomen Kuvalehden journalistipalkinnolla.

Lue lisää