Riku Siivonen & Bob Malmi

Ihan tavallinen kokaiinikauppias

29,90

Kuvaus

Tiedot

Vetävästi kirjoitettu tarina riippuvuudesta, joka vie mennessään

Bob Malmi oli älykäs ja kiltti lapsi. Hänestä kasvoi ihan tavallinen kokaiinikauppias, joka rakastaa äitiään. Malmi myi kokaiinia julkkiksille, kustannustoimittajille ja satamatyöläisille toistakymmentä vuotta. Ja mitä kovemmat kierrokset, sitä kovempi lasku. Bob Malmille se tarkoitti sitä, että piti soittaa äidille vaikea puhelu. ”Äiti. Mä olen menossa vankilaan. Taas.”

Kukaan ei käytä huumeita siksi, että haluaisi olla rikollinen. Niitä käytetään johonkin tarpeeseen: Osa hakee iloa, osa pakoa omista traumoista, osa yhteyttä maailmaan. Ihan tavallinen kokaiinikauppias on paitsi vetävä elämäkerta ja true crime –kirja, myös syvällistä luettavaa riippuvuuden mekanismeista. Teokseen on haastateltu ihmisiä, jotka tuntevat huumemaailman perin pohjin.

”Bob Malmin tarina kertoo, miksi suhtautumisemme huumeisiin ja niiden käyttäjiin on yleensä väärä. Huumeiden kysynnän tai tarjonnan poistaminen on mahdotonta, ja rikollisuuteen keskittymiseen sijaan meidän pitäisi puhua tunteista: rakkaudesta, surusta, ilosta, häpeästä ja arvottomuuden kokemuksista. Tämä kirja tekee niin.”
– Riku Siivonen

ISBN

9789523642652

E-kirja

9789523642867

Äänikirja

9789523642874

Kl.

59.567, 99.1

Tyyppi

Sidottu

Sivut

188

Julkaistu

Kesäkuu 2022

Formaatti

Sidottu, Sidottu (signeerattu)

Kirjailija

Riku Siivonen & Bob Malmi

Riku Siivonen on palkittu toimittaja, joka on työskennellyt Yleisradiolle ja toimittaa muun muassa Docventures-ohjelmaa. Lisäksi hän on kirjoittanut Helsingin Sanomiin, Imageen ja Aamulehteen. Bob Malmi on nykyään kuivilla, eikä aio palata entiseen elämäänsä.

Lue lisää