John Douglas & Mark Olshaker

Mindhunter – FBI ja sarjamurhaajan mieli

24,90

Kuvaus

Tiedot

Tervetuloa sarjamurhaajan pään sisään!

Mindhunter vie lukijan hyytävän yksityiskohtaiselle matkalle kaikkein pahamaineisimpien ja haastavimpien sarjamurhatutkimusten kulisseihin.

FBI:n erikoisagentti ja sarjamurhaajien profiloija John Douglas jahtasi uransa aikana kaikkien aikojen sadistisimpia ja raaimpia rikollisia: Atlantan lapsimurhaajaa, Seattlen Green River -murhaajaa sekä Robert Hansenia, joka sieppasi ja metsästi prostituoituja Alaskan metsissä. Hän kehitti sarjamurhaajien jaottelun erilaisiin psykologisiin profiileihin ja loi kuvaukset tekijöiden toimintatavoista rikospaikkatutkimuksen ja sarjamurhaajien haastattelujen perusteella.

Eläytymällä uhrien ja tappajien mielenliikkeisiin Douglas pystyi ennustamaan murhaajien suunnitelmia. Saamme kiittää monien järkyttävien rikosten ratkaisemisesta Douglasin työtä – työtä joka miltei vei häneltä hengen.

Mindhunter on yhdistelmä sarjamurhien tutkimuksen historiaa sekä profiloinnin kehittäjän John Douglasin muistelmia. Kirjan pohjalta on luotu yksi Netflixin tämän hetken suosituimmista sarjoista. Kirja julkaistaan suomeksi kahdessa osassa.

 

TV-sarjasta sanottua:

“Toimiva ja kierolla tavalla ironinen väline päästä lähemmäs sekä murhaajia että meitä muita, jotka tunnemme vastustamatonta vetoa heitä kohtaan.” – Helsingin Sanomat
”Nerokas Mindhunter muistuttaa, että sarjamurhaajat  eivät valitettavasti ole fantasiahahmoja.” – Suomen Kuvalehti

 

Osa

1

ISBN

9789523640290

E-kirja

9789523640412

Äänikirja

9789523640474

Kl.

30.16, 99.1

Alkuteos

Mindhunter. Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit

Alkuteoksen kieli

Englanti

Suomentanut

Jussi Korhonen

Sivut

272

Tyyppi

Nidottu

Julkaistu

Helmikuu 2020