John Douglas & Mark Olshaker

Mindhunter 2 – Sarjamurhaajan profilointi

24,90

Kuvaus

Tiedot

Sarjamurhaajarahti kiristyy

Mindhunter esittelee useita aikamme karmivimpia sarjamurhatapauksia ja tarjoaa mielenkiintoisen näkymän John Douglasin elämäntyöhön sarjamurhaajien mielen toiminnan kartoittamisen ja heidän tekojensa selvittämisen parissa.

FBI:n erikoisagentti ja sarjamurhaajien profiloija John Douglas jahtasi uransa aikana kaikkien aikojen sadistisimpia ja raaimpia rikollisia: Route 40 -murhaaja Steven Penneliä, joka kidutti ja murhasi useita prostituoituja Delawaressa, hurmaavaa George W. Russellia, joka paljastui sadistiseksi nekrofiiliksi ja Atlantan lapsimurhaajaa. Hän haastatteli vangittuja sarjamurhaajia, joukossa mm. Ed Kemper ja Charles Manson, ja tutki heidän rikospaikoille jättämiään johtolankoja. Eläytymällä uhrien ja tappajien mielenliikkeisiin Douglas pystyi ennustamaan murhaajien suunnitelmia. Näiden tutkimusten ja kokemusten pohjalta hän kehitti psykologisen profiloinnin, joka on ollut avainasemassa monien kauheiden rikosten syyllisen löytymisessä – ja tulee olemaan jatkossakin.

Mindhunter on yhdistelmä sarjamurhien tutkimuksen historiaa sekä profiloinnin kehittäjän John Douglasin muistelmia. Teos kuvaa Douglasin elämää ja kehityskaarta ainutlaatuisella uralla, joka vei hänet kuoleman partaalle. Mindhunterin pohjalta on luotu yksi Netflixin tämän hetken suosituimmista sarjoista. Kirjan ensimmäinen osa julkaistiin suomeksi keväällä 2020.

TV-sarjasta sanottua:

“Toimiva ja kierolla tavalla ironinen väline päästä lähemmäs sekä murhaajia että meitä muita, jotka tunnemme vastustamatonta vetoa heitä kohtaan.” – Helsingin Sanomat
”Nerokas Mindhunter muistuttaa, että sarjamurhaajat  eivät valitettavasti ole fantasiahahmoja.” – Suomen Kuvalehti

Osa

2

ISBN

9789523640610

E-kirja

9789523641075

Äänikirja

9789523640894

Kl.

30.16, 99.1

Alkuteos

Mindhunter. Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit

Alkuteoksen kieli

Englanti

Suomentanut

Jussi Korhonen

Sivut

270

Tyyppi

Nidottu

Julkaistu

Kesäkuu 2020

Kirjailija

John Douglas & Mark Olshaker

Lue lisää

Kirjailijan teoksia